nacija.hr

Thompson ‘dijeli’ hrvatsko žito od kukolja mržnje!

Marko Perković Thompson – ljubimac Vatrenih i cijeloga ‘vatrenog’ naroda – postao je ‘lakmus papir’… Na provokativno pitanje na tv N1 Dalić je o tome, kao šakom u čelo, odgovorio: “Pjevao je pjevač koji je naša himna!”

 Tekst: don Anđelko Kaćunko

PONEDJELJAK, 16.7.
Zanos – ponos – mladost – budućnost…

Neviđena euforija – ‘croforija’! Sportsko srebro zlatnog sjaja izazvalo je čudesan zanos i oduševljenje u narodu. Od danas se u svjetsku terminologiju uvodi izraz “crveno-bijeli svijet”!

Svi mediji slave – ali ja volim novine (jer samo zapisano ostaje!) – uspjeh “Vatrenih” i opisuju ‘vatreni’ doček ‘Srebrenih’. Primjer presedana je NL, u kojemu je Uvodnik (umjesto na 2.) – na 30. stranici!

U narodu je čudesna snaga za slavlje! Tko mu je ubio volju za život? Ipak, ima nade – na dočecima Vatrenih većina su mladi. Ta nova generacija, drukčija od svojih starijih, šokira i one koji mrze Hrvatsku!

UTORAK, 17.7.
‘Glava u (kockastom) balunu…’

Medijski dan za pamćenje – svi ‘gutaju’ Vatrene! Čak i ‘antifoidni’ JL: od 56 stranica samo je mali dio prostora ostao za politiku, kulturu, pokojne… – sve je palo u nogometnu ‘vatru’… Bit će mnogo ‘pepela’…

SRIJEDA, 18.7.
Kako do ‘zlatne’ lop(a)te…

‘Ludilo’ se ne smanjuje – to već postaje medijska manipulacija! Naslovnice ‘vrište’: DOČEK HEROJA! NEOPISIVO! Cijela HR dočekuje junake! HR ne prestaje slaviti! To je to – svi bi Zlatnu LOPTU, nitko zlatnu LOPATU!

Otvoren Čiovski most! Konačno – nakon ‘sto godina’… Uz marljivog župana Bobana ‘ukazao’ se i šminker Plenky. Nakon što smo dugo gledali samo ‘Vatrene’ – baš neobično izgleda jedan ‘Ugašeni’!

HBK stalno prati peh – na dan kad je “JeP” objavila Izjavu o migrantima, mediji javili o pokušaju silovanja mlade žene u Bihaću: čim joj je suprug izišao iz stana imigrant provalio… ali nije uspio jer se žena hrabro borila pa ga je policija oborila!

ČETVRTAK, 19.7.
‘Seljak’ Beljak postao BLJAK!

Hrvatomrzci svih (ne)mogućih kategorija – nakon kratkog boravka u svojim štakorskim kr(i)tičnjacima – s velikom bukom izlaze u javnost. Šef HSS-a Beljak nazvao Thompsona “smećem fašističkim”. Uh – B(E)LJAK…!

Sandi Blagonić: “Navijam – ne gledajući – jedino kad igra Hrvatska. Za njezine protivnike. Malo me što rastužuje kao pogled na razdragano sretne Hrvate!” Eto nova bolest – sandizam & homomazohizam.

PETAK, 20.7.
Thompson ‘dijeli’ hrvatsko žito od kukolja mržnje!

Marko Perković Thompson – ljubimac Vatrenih i cijeloga ‘vatrenog’ naroda – postao je ‘lakmus papir’… Na provokativno pitanje na tv N1 Dalić je o tome, kao šakom u čelo, odgovorio: “Pjevao je pjevač koji je naša himna!”

SUBOTA, 21.7.
Teologija nogometa ‘kardinala’ Dalića

Na novom čiovskom mostu kaže jedan: “Savršeno je sve ovo! Jučer naši ‘zlatni vatreni’, a sada eto nam i mosta. Još samo kada bi i NAŠI POLITIČARI bili kao ‘Vatreni’!” Dakle, da bi NAMA bilo dobro ONI se moraju mijenjati, a ne MI?!

Nogometni ‘stožernik’ Dalić promovirao je tri ‘kardinalne vrline’ (‘stožerne krjeposti’) za uspjeh: Poniznost, Stručnost, Hrabrost! Nažalost, svi komentatori, uključujući i biskupe, sve te odlike traže – od drugih!

DAN GOSPODNJI, 22.7.
Krasna zemljo, Istro mila…!

Tri sam dana na “malom odmoru” na relaciji Pula-Umag u Istri. U novinama postupno jenjava nogometna ‘croforija’, a tzv. normalni, tj. svakodnevni sadržaji dobivaju sve više prostora. Istodobno, komentatori vješto umanjuju značenje pozitivnog učinka “Vatrenih”, pazeći ipak da se jako ne zamjere svojim ‘vatrenim’ čitateljima… Ja ne moram brinuti hoću li se kome zamjeriti pa ću istaknuti dvostruko upozorenje. Prvo, veoma je opasno i zavodnički što su odreda svi oduševljeni komentatori, svjetovni i crkveni, ističući vrline nogometaša upirali prstom samo u političare kao u “čistu suprotnost” Vatrenima. Drugo, veoma je površno i/li podlo što su propustili istaknuti da bi SAV narod trebao svaki dan u praksi primjenjivati formulu i recept koje nam je ‘doktor’ Dalić ‘propisao’ za uspjeh! Jer, ako se na tonućem ‘Crotitaniku’ ne dogodi nikakva pozitivna promjena, već u bliskoj budućnosti netko će lako zaključiti da su Vatreni “džaba krečili!” Zašto? Zato što je publika, zavedena (i) od svojih duhovnih vođa, tražila samo VUS – veselje, ugodu, slavlje. A za plitku i primitivnu sportsku publiku u cijelom svijetu vrijedi ista formula: Što manji mozak – to veća lopta! Nažalost, nad takvima treba zakukati: Jao narodu u kojemu zabavljači imaju ulogu duhovnih vođa! Stoga – Bože, čuvaj Hrvatski narod! To sam posebno žarko molio tijekom sv. mise u crkvi Bl. Miroslava Bulešića u Valbandonu, gdje mi je policijski kapelan ‘podvalio’ predvođenje misnoga slavlja… – što mi nije bilo nimalo teško, jer sam u Zagrebu bio policijski kapelan u Ravnateljstvu i u PUZ-u, a Blaženi Miroslav mi je posebno drag svetac…!Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci