nacija.hr

Antifašistička borba nije temelj Hrvatske nego Jugoslavije!

Možda zbunjujuće izjave ipak nisu zbunjujuće nego imaju svoj smisao?

Tekst: Elvis Duspara

Kaže Plavuša iz svlačionice: „Suvremena Republika Hrvatska utemeljena je na antifašističkoj borbi i na Domovinskom ratu koji je za nas bio iznimno važan jer nam je napokon donio slobodu.“?!

Ajde da malo analiziramo tu rečenicu. Prvo da se vratimo na antifašističku borbu. Za one koji ne znaju, ta borba je započela onog dana kada je pukla ljubav između Hitlera i Staljina, odnosno kada je Hitler 22. lipnja 1941. napao Rusiju. U povijesti je ta brakorazvodna parnica poznata i kao „operacija Barbarosa“.

Poznato je da šumski pederi ne čitaju dovoljno pa molim da me se zaobiđe s kojekakvim komentarima. Činjenica je da je između Hitlera i Staljina postojao vojni savez sve do tog datuma. Tko ne vjeruje neka provjerava.

No, tog 22. lipnja 1941. su zločinci odlučili da će samostalno činiti zlodjela. Jedni kao fašisti drugi kao antifašisti. Za razliku od zločinaca fašista i koji su se borili za Italiju, zločinci koji su se nazvali antifašisti su se borili protiv Hrvatske, a za uspostavu Jugoslavije.

Dakle, antifašistička borba nije temelj Hrvatske nego Jugoslavije. Tom svojom izjavom je Plavuša iz svlačionice jasno rekla na čemu temelji svoj politički svjetonazor!

No, kao da joj se malo pobrkalo jer u istoj rečenici skače sama sebi u usta pa nastavlja kako je Hrvatska utemeljena i „na Domovinskom ratu koji je za nas bio iznimno važan jer nam je napokon donio slobodu.“.

Pa, de se ženo više dogovori sama sa sobom? Ako je Hrvatska utemeljena i na Domovinskom ratu koji nam je donio slobodu, od čega i od koga nam je donio slobodu???

Aha! Domovinski rat nam je donio slobodu od antifašista koji su se borili protiv Hrvatske i za uspostavu Jugoslavije?! Ma, daj?! Nije valjda?! Pa zar nisu upravo ti koji su se borili protiv Hrvatske, a za uspostavu Jugoslavije, temelj plavušine Hrvatske?

Pazite sad, kada su plavušini antifašisti uspostavili Jugoslaviju, a koja je temelj Hrvatske, onda je Hrvatska kroz Domovinski rat dobila slobodu od tih istih koji su njezin temelj?!

Kaže Plavuša iz svlačionice dalje: „Bili smo prisiljeni obraniti se od agresije koja je sa sobom donijela strašne zločine i razaranja.“?!

Ozbiljno?! Ma, čekaj, nije valjda da Plavuša iz svlačionice govori o onima koji su temelj te njene jugoslavenske Hrvatske?! Nije valjda da nam otkriva u toj rečenici kako su se antifašisti koji su se borili za Jugoslaviju, a protiv Hrvatske, ipak uspjeli obraniti od agresije onih koji su za Hrvatsku?!

A možda joj se ipak nije pobrkalo i sve ima svoj smisao?!

Pazite sad ovu njenu rečenicu i sami zaključite: „Nakon Drugog svjetskog rata bili smo uvjereni da se ništa slično ne može ponoviti na europskom tlu.“.

Tko je to bio uvjeren? Tko su to „mi“ s kojima se Plavuša izjednačava? Pa, valjda oni koji su nakon Drugog svjetskog rata uspostavili Jugoslaviju i koji su se borili protiv Hrvatske! Oni su ti koji su bili uvjereni da se ništa slično ne može ponoviti na europskom tlu.

A zašto su bili uvjereni? Pa, možda su računali, nakon što su samo na Križnom Putu pobili preko 500.000 nevinih ljudi, djece, žena i staraca, kako su mirni neko dulje vrijeme od onih koji svojim snom o Hrvatskoj ugrožavaju njihovu Jugoslaviju, a koja je, ne zaboravite, temelj ovakve Hrvatske?!

Ide ona i dalje: „A onda su se dogodile tragedije Škabrnje, Vukovara i Srebrenice. Te nam tragedije svjedoče kako mir i vrijednosti ljudskosti i demokracije nikada ne smijemo uzimati zdravo za gotovo.“.

Ajde smireno pročitajte ponovno ovu gore rečenicu. Vodite računa da je Plavuša iz svlačionice antifašist, a znamo da su se antifašisti borili za Jugoslaviju!

Dakle, sada kada znate da je Plavuša antifašist ne čini li se i vama da ona tu možda misli kako je do tragedije došlo zato što su ljudi htjeli izaći iz Jugoslavije?! Jer te zločine su napravili oni isti antifašisti koji su bili protiv Hrvatske, a za uspostavu Jugoslavije. Da, da, oni isti antifašisti koji su, kako se čini, uzor Plavuši i koji su temelj te njene Hrvatske. Za one koji sporo shvaćaju, ti zločini su i nastali kao nastavak borbe antifašista za očuvanje Jugoslavije!!!

Da ne spominjem da Plavuša govori kako su u Jugoslaviji bile vrijednosti kao što su ljudskost i demokracija?! Jel’ smiješno? Ma, nije. To samo govori što je ta demokracija u koju se neki kunu. To je ta njihova demokracija iz doba Jugoslavije, a koja je temelj Hrvatske protiv koje su se antifašisti svim silama borili.

Nemoj slučajno da netko pomisli kako je ta Plavuša možda Lepa Brena koja je pjevala o Jugoslaviji ili neki antifašist iz Srbije! To je naša cura. Domaća.Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci