nacija.hr

Hvala dragom Bogu… za Dalića!

Talijanski nogometaš F. Ravanelli odkrio: “Hrvatska svaku utakmicu u Rusiji igra kao da joj je zadnja u životu!” Očito, ne zna za našu izreku: Radi kao da ćeš vječno živjeti, moli kao da ćeš sutra umrijeti!

 Tekst: don Anđelko Kaćunko

PONEDJELJAK, 9.7.
‘Vatreni’ nude recept za ‘kruh’ – narod hoće zabavu!

Nogomet: Može li uspjeh “Vatrenih” pokrenuti cijelu zemlju? – pitaju mediji. “Bez znoja, krvi, suza i zajedništva nema rezultata!”, ‘odkriva’ psiholog dr. Jukić ‘ruski poučak’. Šteta, to nije zabava!

Međutim, već nam je Sv. Ivan Pavao Dragi u Solinu prije 20 god. dao ‘poučak’: “Ne vjerujte onima koji vam obećavaju lagana rješenja. Bez žrtve se ne može sagraditi ništa veliko!”

Međugorski ‘ordinarij’ Hoser istaknuo kako tu tisuće mladih koriste sakrament pomirenja, ali “tu prodiru i mafije, uključujući napuljsku”! Uh, to je opasno – to iz crkvenih usta još nismo čuli…!

UTORAK, 10.7.
Tajna sretnog braka

Nakon pobjede “Vatrenih” nad Rusijom u samo 12 sati mediji su spomenuli HRVATSKU koliko u posljednje tri godine, a među ostalim bilo je to na 140.000 portala. Bože, čuvaj Hrvatsku!

Putinov brzojav Kolindi: “Čestitam. Stop. Odlična igra. Stop. Bili ste bolji. Stop. Plin. Stop. Nafta. Stop. Agrokor. Stop.” To kruži internetom kao VIC, ali pokazuje da KAPITAL vlada svijetom!

Barack Obama ‘Columbo’ svijetu odkrio tajnu sretnog braka: ŽENA – dobra MAJKA! Mnogi se tome čude – kao neki što sunce izlazi na istoku! – a to znamo iz predistanbulske Biblije!

Na SDB-festivalu (seks-droga-buka) u Splitu od oko 150.000 ‘ultradrogaša’ umro samo JEDAN! Svi se čude tome rekordu – tako ‘sjajan rezultat’ dosad nigdje u svijetu nije zabilježen…

SRIJEDA, 11.7.
Hvala dragom Bogu… za Dalića!

Zahvaljujući nevjerojatnom naporu i vještini speleoronilaca i ostalih službi, iz špilje u Tajlandu spašeni SVI dječaci i njihov trener. Hvala dragom Bogu! – rekao bi hrvatski izbornik Dalić.

Hrvatska je čudesna zemlja, zemlja čuda i paradoksa… Nakon M. Dalić – javno omražene ikone ‘agro(kor)sapunice’, miljenik nacije (kao od Boga poslan) postaje Z. Dalić ‘od Krunice’… Neshvatljivo!

ČETVRTAK, 12.7.
Novi ‘vjetrovi’ u Europi?

Hrvatska : Engleska – 2:1! Hrvatski nogometni Uragan je kao hurikan (hurricane) ‘pomeo’ bahate Engleze. Odpuhan je i Hary Kane i kompletan “gordi Albion”! Ko lišće što vir ga vije…

Učitelji/ce se bune: “Ne daju nam da radimo ono za što smo školovani!” – za predmetnu nastavu zapošljavaju stručnjake…! Ali kome će predavati? SVE žele raditi, malo ih želi RAĐATI…!

PETAK, 13.7.
Formula uspjeha…

Talijanski nogometaš F. Ravanelli odkrio: “Hrvatska svaku utakmicu u Rusiji igra kao da joj je zadnja u životu!” Očito, ne zna za našu izreku: Radi kao da ćeš vječno živjeti, moli kao da ćeš sutra umrijeti!

U 24sata sjajan prilog urednika Alena Galovića o ‘Daliću & comp.’. Formula uspjeha: PSHPoniznost, Stručnost, Hrabrost! Eto, učitelj nudi ZIP (zahvalnost i poniznost), mediji PIZ (politiku i zabavu)!

SUBOTA, 14.7.
Ne treba nam deforma školstva!

Mediji ne prestaju hvaliti Zlatka Dalića: Čovjek iskrene vjere, s odlikama liderstva i poniznosti! Kažu da je kao takav sjajan uzor POLITIČARIMA. Ne, nego najprije nama – ‘crkvenjarima’!

Šest mladih srednjoškolaca (iz ZG, KA, PŽ i PU) na međunarodnom turniru u Gruziji (biologija, kemija, fizika, informatika) osvojili su 3. mjesto! Na žalost svih ‘divjakuških štromarksista’…

U SDP-u i dalje ‘šou’. Nakon ljetne ‘sapunice’ jezikoslovci će vjerojatno moći proglasiti da je nastupio ‘semantički pomak’: pojam SPRDNJA uskoro će se pisati i izgovarati – ‘SDrPnja’!

Upućeni sportsko-politički analitičari (kakvih kod nas nema) uočavaju kako je Srbija ipak bila zastupljena u nogometnoj završnici u Rusiji – za 3. ili 4. mjesto igrale su Belgija i BRExit!

DAN GOSPODNJI, 15.7.
Bože, daj nam proroka…!

U rodnoj Poljičkoj knežiji sudjelovao sam u slavlju Mlade mise u župi Putišići. Nakon 200 godina mladomisnik je don Stanko Kaćunić. Silno sam radostan jer sam na isti dan prije 39 godina ja bio u istoj “ulozi” u rodnoj župnoj crkvi u Docu Donjem. Svidjelo mi se mladomisnikovo geslo (iz Knjige proroka Amosa 7,15): IDI, PROROKUJ MOJEMU NARODU IZRAELU! Zaželio sam mu živu vjeru ter neustrašivo i radostno proročko naviještanje Evanđelja. Jer mnogo je navjestitelja u našemu narodu, ali je premalo onih koji svjedoče i govore proročki, kako je to činio naš sveti blaženik Alojzije Stepinac. Zato je mučno slušati “crkvene profesionalce” koji se u svojim javnim nastupima pozivaju na Stepinca, a (vjerojatno) mole Boga da im ni vlas s glave ne padne, jer – umjesto da se svi zajedno radujemo zato što nas progone i kleveću! – oni i u svojim službenim priopćenjima javno kukaju zato što neprijatelji Božji napadaju Crkvu! Od njih naš narod nikada nije čuo strašnu opomenu i ukor za grijehe abortusa, bogopsovke, preljuba i lijenosti. Dok hrvatski narod izumire upravo zbog zanemarivanja Bogoljublja životom, njegovi slabi pastiri kukaju nad našom “tragičnom prošlošću” i “pogubnim posljedicama komunizma”… ponavljaju medijsku ‘mantru’ žaljenja nad masovnim iseljavanjem naroda, a šute o tragediji NERAĐANJA DJECE… – uvjereni valjda da time održavaju domoljubnu snagu naroda. Ali za tu ulogu dovoljni su nam hrvatski SPORTAŠI…! Jao narodu u kojemu su zabavljači preuzeli ulogu duhovnih vođa!

 Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci