nacija.hr

LICEMJERI: Možda u srijedu rade skraćeno zato što znaju da im tada neće biti kupaca u dućanu?!

Nakon što su iz SPAR-a objavili da će njihovi SPAR supermarketi i INTERSPAR hipermarketi u srijedu raditi skraćeno, a kako bi omogućili „svim zaposlenicima gledanje nogometne utakmice Hrvatska – Engleska“, u „akciju skraćenog radnog vremena“ se uključio i Konzum iz kojega su također poručili da će i njihove prodavaonice u srijedu raditi skraćeno.

Naravno, babilonski mediji, koji između ostaloga žive i od reklama tih trgovačkih lanaca su to odmah prenijeli kao „vijest dana“.

No, kada čovjek razmisli malo, radi se jednostavno o tome da su licemjerje svoje uprave pokušali prodati kao brigu za svoje zaposlenike.

Tako na stranicama SPAR-a prodaju maglu: „Ovom prilikom molimo kupce za razumijevanje te da kupovinu u srijedu prilagode skraćenom radnom vremenu.“?!

Ma, koje kupce?! Nema tada kupaca jer će već u 19,30 svi ti kupci biti ispred televizora i čekati da započne utakmica Hrvatska-Engleska.

Pazite, još imaju obraza hvaliti se što će raditi tek do 19,30?! I to prikazuju, kao fol, brigom za svoje zaposlenike?! Pa, nema šanse da ti zaposlenici stignu na utakmicu! Naime, dok sve pospreme, očiste, urede, obuku se, zaposlenici SPARA i Konzuma bi morali biti neki superjunaci da bi uopće stigli na utakmicu.

Dakle, evo još jednom da shvatite o čemu se najvjerojatnije radi – u srijedu u 20 sati neće nikoga živoga biti na ulici, a pogotovo ne u nekom dućanu i vrlo vjerojatno su zaključili da im je ekonomski isplativije zatvoriti dućane ranije, a zaposlenici kada pozavršavaju sve svoje obaveze možda stignu na drugo poluvrijeme.

Da je tim licemjerima uistinu stalo do svojih zaposlenika, tada ih ne bi tjerali da rade nedjeljom nego bi svojim zaposlenicima omogućili da odu na Svetu Nedjeljnu Misu, a poslije toga da budu u krugu svojih obitelji.

Dakle, licemjeri, dajte svojim zaposlenicima slobodnu svaku nedjelju pa se onda hvalite kako vam je stalo do zaposlenika.

Isto vrijedi i za sve one licemjere koji ovo sada čitaju. Kada bi dućani bili prazni nedjeljom, kao što će biti u srijedu navečer, tada bi i trgovački lanci bili prisiljeni pokazati da im je „stalo do svojih zaposlenika“ pa ne bi ni radili nedjeljom.

Zato, budite face i nemojte kupovati nedjeljom.

Elvis DusparaLoading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci