nacija.hr

Nogometni izbornik nam je dao jasnu poruku i recept: Uvažavati tuđe, a voljeti i izgarati ZA SVOJE!

Na provokaciju engleskog novinara da bi trebao govoriti engleski jezik, Zlatko Dalić je odgovorio: “Možda nas niste očekivali u polufinalu, ali smo zato dobili šansu govoriti na hrvatskom jeziku i predstavljati našu državu. Respektiramo sve, ali Hrvatsku iznad svega.”. Potaknuta tim odgovorom, Nikolina Nakić, na svome Facebook profilu, napisala je zanimljiv tekst koji ovdje prenosimo

Tekst: Nikolina Nakić

Kad bismo i u politici bili svjesni vlastite vrijednosti i njegovali zdravo domoljublje nasuprot vječitom sluganstvu i kolonijalnom mentalitetu, gdje bi nam bio kraj?

Ne moramo impresionirati svijet brzim i efikasnim ispunjavanjem tuđih naredbi i očekivanja, već isključivo svoj narod brigom za NJEGOVA očekivanja i interese.

Dotle, dok se politika jagmi i natječe kako će brže i bolje, poput pasa koji dobiju poslasticu za nagradu i mahnu repom, ispuniti očekivanja onih koje za Hrvatsku nije briga (Plenković Brisel i Kolinda SAD), neka se svi ugledaju što se desilo ovoj zemlji u nogometu na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri. Pogledajte što drugi misle o nama. Pročitajte što o hrvatskom srcu piše ESPN koji je o hrvatskoj požrtvovnosti napisao ljepši članak nego što smo mi to mogli o sebi samima; pogledajte naše ljude ovih dana, ponos koji je zamijenio apatiju i rezignaciju.

Reći će neki, to je privremeno, vratiti ćemo se ubrzo u sivu svakodnevnicu, ali ne mora biti; pokazan nam je svima model i metamorfoza skupa pojedinaca u tim svjestan vlastite vrijednosti u želji da se impresionira prvenstveno svoje ljude.

Kad ovaj model , cijeli taj svjetonazor, preslikamo na društveno političku i javnu sferu, onda ćemo moći govoriti o novom hrvatskom proljeću, onom istinskom. Nogometni izbornik baš nam je dao jasnu poruku i recept: utrnuti svoj ego i vlastite ambicije i staviti ih u službu većeg i plemenitijeg cilja. Uvažavati tuđe, a voljeti i izgarati ZA SVOJE.Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci