nacija.hr

Je li narod “glup ko stup” ili…?

Medijska ružna vijest: “Čeka nas novi val POSKUPLJENJA!” Ali ipak nema šoka – pojeftinjenja nitko ne očekuje i važno je da u Rusiji “Vatreni pobjeđuju”… Cijene skaču poslije finala…!

Tekst: don Anđelko Kaćunko

PONEDJELJAK, 2.7.
Kad ne gledam – naši pobjeđuju…!

Hrvatska : Danska – opet uspjeh: 4:3 za naše (zbroj je 7, biblijski broj za puninu, to znači: Božja je volja “da odemo daleko”). Zanimljivo, Hrvatska igra bolje i pobjeđuje kad ja ne gledam!

Merkel: “Migrante zaustaviti na slovenskoj granici!” Dakle, RH neće biti hotspot. Nego HOT-SPORT – loptica-hopsica koju će svojim ‘reketima šamarati’ tzv. veliki kako im se svidi.

Letica u VL piše o “tanatofobiji” (strahu od smrti, od izumiranja naroda). Komentar je oblik kritike onima koji o tome stalno ‘viču’. No, nažalost, Hrvati su oboljeli od ‘tanatomanije’!

Njemačka izgubila u nogometu! Koristan poraz, jer: 1. srušen je jedan glupi mit; 2. to je Nijemcima poticaj za ‘ulazak’ u realizam i oslobađanje od tereta suvišne bahatosti! A Hrvatima…?

Nastavak “rata u SDP-u”! Svaki dan nova epizoda Sapunice Drogiranih Partyjanera, ili Sapunice Dirigiranih Promjena, ili… obična politička ‘Ultra’ za pranje mozga naivnog naroda…

 

UTORAK, 3.7.
Juli se m(ij)enja u SRBanj…?

Naslovnice imaju MALI okvir o demografiji, a cijele stranice “hrvatska euforija”, “hrvatska bajkovita trilogija”… no glavna vijest je KGK u svlačionici…! Fussball über alles macht frei!

Nove demografske mjere (NDM) pompozno su najavljene. No sve će to biti još jedan politički ‘endem’. Jer, dok narod gubi volju za rađanjem djece, Vlada daje poticaje za egzotične životinje!

Netko reče da je zbog sportskih uspjeha u Rusiji ovaj SRPanj “hrvatski mjesec”. SRBski tabloidi “broje krvna zrnca” našim nogometašima i svojataju ih. Ako je bre tako nek mesec bude SRBanj!

 

SRIJEDA, 4.7.
Je li narod “glup ko stup” ili…?

Uvodi se još jedno “obvezno cjepivo: protiv pneumokoka!” Dire(u)ktiva lobija… EUžas! Sve je očitije kako bi odrasle, a u prvom redu političare, trebalo cijepiti protiv (p)nEUmomanije!

Medijska ružna vijest: “Čeka nas novi val POSKUPLJENJA!” Ali ipak nema šoka – pojeftinjenja nitko ne očekuje i važno je da u Rusiji “Vatreni pobjeđuju”… Cijene skaču poslije finala…!

Reformu mirovinskog sustava neki su već proglasili pljačkom naroda. Ne zna se koji se “stup” dokida, a koji prelazi u koji… – narod će ostati bez mirovine. Nije bez veze izreka: “Glup ko stup!”

Migranti: Njemačka i Austrija zatvorit će svoje južne granice! A onda kreće novi križni put u ‘četveroredima’, kao u svibnju 1945. Ali ovaj put – Hrvati na zapad, istočnjaci u Hrvatsku…!

 

ČETVRTAK, 5.7.
(Na) čemu su sve lutke na koncu (iz)lože(ne)…?

Dvostruko važna najava: U Sočiju Predsjednica u svečanoj loži s Medvedevom – Premijer će u Rusiju ako Hrvatska prođe u polufinale! Pa će KGK i ruski premijer susret u svečanoj loži iskoristiti za “neformalan bilateralni susret”. Logično, jer u loži nisu sami (kao ni u svlačionici), a odluke o multilateralnim susretima donose se na susretima u nekim drugim (svečanim) ložama…!

 

PETAK, 6.7.
Hoće li svećenici na sprovod i psima?!

U Beču prvo zajedničko groblje ljudi i njihovih (kućnih) ljubimaca, dakle – životinja! Normalno, prema životinjama – humano, prema ljudima – animalno. Pokoj vječni njihovoj pameti!

 

SUBOTA, 7.7.
Ultra besti(v)al meeting

SplitUltragrad! Na “Festival elektroničke glazbe” dolaze tisuće mladih iz 130 zemalja. No to nije festival, nego Ultrasex-Ultradrugs-UltraJEB (jaka elektronička buka) besti(v)al!

Večeras su u ruski grad Soči
Uprte cijeloga svijeta oči…
Gledao sam samo prvo poluvrijeme pa otišao kući, miran i siguran u ‘prolaz’… Odlučio sam – rezultat ću vidjeti tek sutra u novinama!

 

DAN GOSPODNJI, 8.7.
U nedjelju u finalu – živi ili mrtvi…!

Ujutro najprije idem u ‘KiNo’ (kava i novine). Naslovnice svih novina razvlače mi usne u trostruko radostan osmijeh i riječi: Hvala ti Isuse! Navečer sam (ipak s malo navijačkog nemira) gledao snimku utakmice – hvala Bogu što nije bilo onih groznih i iritantnih navijačkih pjesama…! Radost zbog “odlaska Vatrenih u Moskvu” jako mi umanjuje vijest da su “mali nogometaši” na Tajlandu još uvijek u životnoj opasnosti u špilji pod vodom. A da su ta djeca kojim slučajem Ameri, Nijemci, Francuzi ili… – već bi bili spašeni. Ovako (žive ili mrtve?) FIFA ih poziva – na finale!

 Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci