nacija.hr

BEZ PANIKE: Iako u Hrvatsku stižu turisti iz europskih zemalja koji nisu cijepili svoju djecu, opasna su samo hrvatska djeca koja također nisu cijepljena?!

Ovih dana se dizala panika zbog zdrave djece koja nisu cijepljena jer su ona optužena za prijenos bolesti koju nemaju?! Tako su se javljali oni koji su zabrinuti i to ne na nuspojave koje mogu izazvati cjepiva nego što su zabrinuti da bi djeca koja su cijepljena mogla dobiti bolest od one zdrave djece koja nisu cijepljena?! Djeluje li vam ovo kao vic? Nije vic nego je to stvarnost. Ili nam možda žele poručiti da cjepiva ne djeluju?! Naime, postavlja se pitanje, zašto se uopće cijepiti ako te cjepivo ne štiti od one bolesti protiv koje si se cijepio?!

Jedan od takvih primjera je i slučaj doktora iz Dubrovnika koji je ljut na roditelje koji nisu cijepili svoju djecu jer da su oni cijepili svoju djecu tada on, koji se cijepio, ne bi dobio ospice od čovjeka koji je došao s Kosova?! Treba stvarno završiti visoke škole i tako nešto tvrditi. Kad čujem takvu argumentaciju, mislim se, da možda taj doktor kao što se džabe cijepio nije isto tako džabe završio i medicinu?

Nego, što ćemo s onim silnim turistima koji nam dolaze iz zemalja u kojima nije obavezno cijepljenje? Nisu tu samo u igri zemlje Europske Unije nego i razni turisti sa čak drugih kontinenata.  Možda da se proglasi ratno stanje pa da dovedemo vojsku na granicu koja bi kontrolirala ulaz u Hrvatsku? Nema majci ući u Hrvatsku ako, umjesto putovnice, na granici ne pokažeš cijepnu knjižicu.

Kako država ne bi trpjela ekonomske gubitke, možda ne bi bilo loše sve one turiste koji nemaju urednu cijepnu knjižicu odmah na samoj granici jednostavno cijepiti?

Zamislite samo straha koji sad proživljavaju oni koji su se cijepili, a svjesni su da ih cjepiva ne štite?! I sad im pored hrvatske djece dolaze još i strana djeca koja nisu cijepljena?! Odrasli nisu problem jer oni nisu zarazni. Ipak se radi o dječjim bolestima i zbog toga odrasle nije potrebno niti cijepiti. A kako ti odrasli drže novčanik u svojim rukama pa bi mogli ostaviti koji euro  tako onda ni njihova djeca nisu opasna, zar ne?.

Možda se sada pitate: A što ćemo s “izbjeglicama“? Pa, ništa kao i do sada. Naime, oni ne samo da nemaju cijepnu knjižicu nego nemaju niti putovnicu pa njih onda nije niti potrebno cijepiti.

Dakle, opasna su samo hrvatska djeca koja, iako potpuno zdrava, se nisu cijepila jer samo ta hrvatska djeca koja se nisu cijepila mogu prenijeti bolest koju nemaju na one koji su se cijepili.

Zato, nema druge nego da neka farmaceutska kompanija izmisli cjepivo koje će dati zaštitu isključivo protiv one hrvatske djece koja nisu cijepljena kako bi ovi koji su se cijepili konačno bili i zaštićeni.

Elvis DusparaLoading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci