nacija.hr

Jadni narod nije svjestan kako ga se postupno pretvara u roblje Novog svjetskog poretka!

Mnogi pojma nemaju – jer ništa ne čitaju (a trebali bi pročitati barem knjigu POLITIKA I DROGA) – kako na globalnoj razini narko lobi preko političara i medija nastoji legalizirati sve vrste droge, da se ne mora ‘tući’ sa zakonom. Malo-pomalo to uspijeva legaliziranjem marihuane “u medicinske svrhe”, ali mediji stalno objavljuju razne (jasno je, izmišljene!) “dokaze” kako je “marica” višestruko koristna. Razlog je, kažu stručnjaci američkog sveučilišta Buffalo, u tome što “partneri koji uživaju u lakim drogama uglavnom imaju isti POGLED na svijet i okolinu”. Međutim, to nije nikakvo otkriće – poznato je odprije da svi ‘drogaši’ imaju “STAKLEN” pogled “na svijet i okolinu”, da su podpuno MIRNI kad su “ušlogirani”!

Tekst: don Anđelko Kaćunko

PONEDJELJAK, 28.5.
Česi nisu ‘guske u magli’…
Takozvana top-vijest na početku radnoga tjedna ponovno je iz kulture – “velika pobuna u Brnu”. U Češkoj, koju općenito smatraju “ateističkom zemljom”, u tome je gradu gostovalo “famozno i notorno” slovensko Mladinsko gledališče s predstavom jednako tako “famoznog i notornog” (kvazi)kazalištnog redatelja (ili vulgarno rečeno reži-sera/tora) Olivera Frljića-O’frljića “Naše nasilje, vaše nasilje”. Očito, prodaja nasilja sve mu teže ide, jer je tamošnja udruga “Pristojni ljudi” (koju JuList naziva “skupinom malobrojnih i marginalnih čeških ekstremista”) organizirala prosvjed protiv takvog antikazalištnog ‘frljonasilja’ i čak je ušla na pozornicu ter glasno molila pa je predstava bila 40 minuta prekinuta do dolaska policije (kojoj se baš i nije žurilo – kao da je znala kakvo je “umjetničko smeće” u pitanju!). Da u Češkoj nije riječ o prosvjedu ‘ćoškastih’ katolika i “uspaljenih primitivnih branitelja” – kako su liberalni mediji etiketirali prosvjednike u Hrvatskoj – pokazuje činjenica da su protiv Fraljićeva kazalištnog nasilja zajedno ustali spomenuti “Pristojni ljudi” (među kojima su članovi čak i neki neonacisti?) ter Kršćanska demokratska stranka i Komunistička stranka, predhodno tražeći da se predstava povuče s programa. Te reakcije na blasfemnu predstavu (u kojoj npr. Isus siluje muslimanku… itd.!) O’frlj-režiser je nazvao napadom na umjetničku slobodu izražavanja u Europi koja tone u fašistički mrak, a “u zemljama bivšeg Istočnog bloka traju nekakve katoličke olimpijske igre…” Eto, značajno je što bivši đak isusovačke gimnazije pokazuje i specifičnu razinu poznavanja katoličke teologije, ali je također zanimljiva podudarnost da je nasilna O’frlj-predstava odigrana u Teatru HUSA NA PROVAZKU, što na hrvatskom znači “Guska na uzici” pa su reakcije kulturnih građana u Brnu potvrdile da, hvala Bogu, Česi više nisu ‘guske u (komunističkoj) magli’! Kakvih još ima drugdje…

UTORAK, 29.5.
Nasilje – droga – politika
U Španjolskoj također ustaše protiv nasilja – oko 40.000 prosvjednika u Madridu! Tražili su zabranu borbe s bikovima. Glasnogovornica aktivističke grupe “Borbe s bikovima su nasilje” ističe kako je “nazadno da se u 21. stoljeću životinje muče za nečiju zabavu”. Zanimljivo, upravo takvi aktivisti odreda su za Istanbulsku konvenciju, za legalan abortus, za legalizaciju homogayskih veza kao braka, za legalizaciju lakih droga… Njima je dakle jaaako “napredno” u 21. stoljeću ubijati nerođenu djecu abortusom za nečiju trostruku ‘zabavu’: 1. mladi roditelji žive po pravilu da su “rođena djeca smetnja” pa ih se unaprijed treba osloboditi; 2. medicina bez savjesti dokazuje da organi nerođenih (fetusa – čak i kad ih se ne pita dopuštaju li to!) spašavaju mnoge rođene (bolestnike); 3. kozmetička industrija pobačene fetuse koristi kao repromaterijal za proizvodnju krema za pomlađivanje ženske kože… Aktivisti – i za “prava bikova” i za likvidaciju nerođenih! – uopće nisu svjestni da za mogućnost za svoj aktivizam “za slobodu” i “protiv nasilja” mogu zahvaliti svojoj majci koja ih nije abortirala!

Mnogi pojma nemaju – jer ništa ne čitaju (a trebali bi pročitati barem knjigu POLITIKA I DROGA) – kako na globalnoj razini narko lobi preko političara i medija nastoji legalizirati sve vrste droge, da se ne mora ‘tući’ sa zakonom. Malo-pomalo to uspijeva legaliziranjem marihuane “u medicinske svrhe”, ali mediji stalno objavljuju razne (jasno je, izmišljene!) “dokaze” kako je “marica” višestruko koristna. Tome služi i objava jednog (navodnog) istraživanja odnosno studije koja je pratila 634 tisuće… NEEEEE… – nego samo 634 (šesto trideset četiri) para koji su konzumirali marihuanu i rezultat je bio “izrazito manja učestalost pojava bračnog NASILJA” (poglavito s muške strane). Razlog je, kažu stručnjaci američkog sveučilišta Buffalo, u tome što “partneri koji uživaju u lakim drogama uglavnom imaju isti POGLED na svijet i okolinu”. Međutim, to nije nikakvo otkriće – poznato je odprije da svi ‘drogaši’ imaju “STAKLEN” pogled “na svijet i okolinu”, da su podpuno MIRNI kad su “ušlogirani” – baš kao što nijedna beba ne plače kad je u dubokom snu…!

A u Italiji politička parlamentarna lakrdija postaje prava ‘sapunica’. Danas ‘senzacionalna’ objava: “Italiju će (do novih izbora) VODITI BANKAR!” Ha ha haaa…  to je da ‘umreš od smijeha’ – pa tko je nju (tj. glupi i nEUpućeni narod) do sada vodio odnosno vukao (za nos) naprijed?!

SRIJEDA, 30.5.
Čestitka građanima i ‘kaptolicima’ (i onima s čudnim licima…)
U Zagrebu slavlje zaštitnice Grada – Majke Božje od Kamenitih vrata – održava se danas, jer sutra je Tijelovo. Plakat kojim najavljuju slavlje izgleda katastrofalno – u krugu na lijevoj strani je velika fotografija predvoditelja Angela Bagnasca, a cijeli (vodoravni) plakat je zapravo masa svijeta u kojoj se u sredini vidi mala Gospina slika (gore i dolje je najavni tekst). Nisam se mogao suzdržati pa sam na Fejsu objavio komentar odnosno čestitku: “SVIM ZAGREBČANIMA ČESTITAM BLAGDAN NJIHOVE ZAŠTITNICE! Čestitam poglavito katolicima svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata, a ‘kaptolicima’ (specijalno dizajneru plakata!) čestitam slavljenje ‘Crvenkapice kamenitog vrata’…!” Neki se tome smiju, neki su mi porukom čestitali… a znam da neki škripaju zubima…

U svim novinama tek mala, dakle bezznačajna vijest o značajnom ali ‘pokojnom’ Danu koji se slavio danas – Danu državnosti! Ostao mi je u neizbrisivu i lijepu sjećanju po svečanoj demokratskoj sjednici u ‘pokojnom’ Hrvatskom Državnom Saboru, na kojoj sam bio kao službeno akreditirani novinar Lista mladih MI… Danas je sve to – kao i sveto! – obezvrijeđeno. Jadni narod nije svjestan kako ga se postupno pretvara u roblje Novog svjetskog poretka – u bezličnu masu bliskog ‘demokratskog totalitarizma’!

ČETVRTAK, 31.5.
Božja ljubav za duhovne ‘gubavce’
Svetkovina je Tijelova – od novina Večernjak je jučer izišao kao dvobroj, a Jutarnjak i Novi list došli su i danas (za Slobodnu ne znam – blagdanom obično ne dolazi u Otočac na kiosk). Udarne vijesti su im najobičnija trostruka ‘magla i pljeva’: 1. Raskol u SDPu, 2. Veliki raskol u državnom vrhu, 3. Garden open festival protjeran iz Tisnog. O prve dvije ‘šuplje cijevi’ ne vrijedi trošiti riječi, a o trećoj valja reći pohvalu – jer će se u tome mjestu značajno smanjiti konzumacija droge.

Ni nakon šoka o ‘hvarskom EPPu’ (Evo /i/ Paliću Pljuska) – ne prestaju komentari o splitskom fra Pedofilu. Sada mu svi mediji objavljuju i ime i prezime (ja ga od gađenja ne mogu ni izgovoriti ni napisati… povraća mi se…!)… Sve je priznao – čak i katolički mediji prenose priopćenje čelnog čovjeka Provincije… Silno sam iznenađen i razočaran… a kao bogoslovi u Splitu išli smo slušati njegove propovijedi kao ‘crkvenu ekskluzivu’… – tek sada mi je jasno kako su njegovo blagoglagoljivo i slatkorječivo domoljublje ter žestoki i strastveni antikomunizam – kojima je, navodno, Crkva “spašavala hrvatski narod” – bili debela maska za najnižu moralnu gnjusobu… Ali toljagom bi trebalo do konca života svakodnevno mlatiti one koji su to znali i preko toga šutke prelazili, smatrajući valjda da “sveta domoljubna” svrha opravdava i nesveta nemoralna sredstva… Ipak, neka nam se svima smiluje milosrdni Gospodin, koji dopušta da kao zrno pšenice bude samljeven, umijesen pa ispečen, da bi za naše zemaljsko i vječno dobro postao Kruh života! Čudesna maštovitost Božje Ljubavi za nas jadne duhovne ‘gubavce’!

PETAK, 1.6.
‘Nešto je trulo u državi Crodanskoj…’
Dobre poznavatelje stanja u hrvatskim medijima – odnosno u javnim medijima u Hrvatskoj, gdje imaju javno sjedište (a gdje im je tajno, to je teško znati!) – uopće ne iznenađuje današnje priopćenje HRT-a kojim se službeno “ograđuje” od izjava dr. Vukića o Jasenovcu, tijekom njegova gostovanja u emisiji Hrvatske televizije. Riječ je o znanstvenoj ISTINI na temelju dokaza i istraživanja o Jasenovcu, koja ruši stare antihrvatske mitove i laži, kojima neki lobiji žele cijeli Hrvatski narod držati ‘pod čizmom’ ucjene i mržnje. Znači li to da se kukavna uprava HRT javno dodvorava svojim tajnim upravljačima ili pak narodu – koji mu uredno plaća mjesečnu naknadu zato da bude njegov JAVNI SERVIS – javno poručuje da mu se (da oprostite!) “javno sere” na glavu…?!

U Danskoj vlast nije kao vlast i mediji u Hrvatskoj! Zato treba poraditi da se Shakespearov stih u “Hamletu” promijeni u “nešto je trulo u državi Crodanskoj”!? Jer Danska je u javnosti upravo zabranila dijelove ženske muslimanske odjeće burku i nikab… čemu se jako vesele svi koji su narogušeni protiv “agresivnih imigranata” i “islamskog terorizma”… Međutim, hm… međutim, polako – jer sekularna kultura, koja uime nekakve “tolerancije” briše sve vjerske i kulturne razlike, uskoro će zabraniti i odjeću kršćanskih redovnika i redovnica, baš kao što su u jednoj reklami fotoshopom zbrisani svi križevi na crkvama grčkoga gradića Santorinija. Pa ako vrijedi izreka da će paliti ljude onaj tko pali knjige, analogija nam kaže da će oni koji skidaju kršćanske križeve lako ‘skidati’ i kršćanske glave! Posebno one prazne…

A praznih glava ima posvuda – od mozga im ih je “isprala” televizija, poglavito blesave ‘sapuničetine’… kako u Hrvatskoj tako i u Sloveniji, gdje je gostovao jedan turski glumac. Slovenke su u Ljubljani vrištale i “žicale selfije s turskim ljepotanom Burakom”, koji je u seriji “Sulejman Veličanstveni” glumio Bali-bega… Eto – (bez)umna katastrofa!

SUBOTA, 2.6.
Samo se rođeni bore za ubijanje nerođenih!
Ni u Bavarskoj vlast nije kao u RH – u toj je Njemačkoj saveznoj državi upravo stupila na snagu uredba o isticanju KRIŽA (kao kršćanskog simbola) u SVIM JAVNIM USTANOVAMA! Jasno, to i dalje izaziva oprječne reakcije, jer i u Njemačkoj pojedini liberalci javno upozoravaju na potrebu “tolerantnog ponašanja prema drukčijima”, tj. da kršćanskom simbolikom ne treba “provocirati pripadnike drugih religija”! Što reći na tu ‘logiku’? Kein Wort…

U Sjevernoj Irskoj aktivisti za legalizaciju abortusa donijeli su robote koji su ispred zgrade Suda prolaznicima dijelili PILULE ZA POBAČAJ. Nakon kratkog vrjemena policija je zaplijenila te naprave. Praznoglavi AB-aktivisti svuda u tzv. naprednom društvu svojim ponašanjem kao da recitiraju dječju brojalicu: Hvala ti, mama, što si nas rodila – pa se možemo boriti za ubijanje nerođenih!

Subotom je uvijek u novinama mnoštvo privlačnih tema, čak i kad novosti uopće nema. Posebno volim priloge Obzor (u VL), Pogled (u NL) i Spektar (u SD), dok mi se prilično gadi onaj u JL (jer je krcat komentarima i kolumnama bahatih lijevo-liberalnih pljuvača po svemu što je crkveno i nacionalno. Tako je i danas s njihovim komentarima famoznog Irskog referenduma, koji bi, po njihovoj logici, nama u Hrvatskoj trebao biti “lekcija” i “poučak”…  – valjda kojim putem ići dalje u “napredak”! Takvi se tipovi vjerojatno ježe na misao Sv. Ivana Pavla Dragog koja glasi: “Narod koji ubija vlastitu djecu – nema budućnost!” Znajući iz kojih lobija i tzv. krugova (piramidalnog oblika) dolazi reklamiranje i nametanje “abortivnog mentaliteta”, evo zato i tim britkim “lijevim perima” i “naprednim” irskim ‘samoubojicama’ (vlastitoga naroda) čestitka himnom “Lijepa naša Homovino” (koja je moj prijedlog nekom Saborskom odboru… za ‘istanbullingaciju’ crohimne, tj. za ‘uskladbu tradicionalnih okova sa standardima 21. homostoljeća’):

Lijepa naša Homovino,
Tolerantna zemljo mila.
Stare slave gayovino,
Da bi Trans i Rodno bila!

Kano lezba si nam mila,
Tvoji gayi kano svila,
Politički korektalna,
Istanbulski neutralna!

Dravo, Savo, Drino teci,
Šumi Volgo, Saino, Rajno,
ElGeBeTiQ svijetu reci,
Istospolno da je bajno!

Dok nas kordon MUP-a prati,
Dok stražnjicu sunce grije,
Nek se Ponos-Prajd inati,
Nek se Dugin barjak vije!

DAN GOSPODNJI, 3.6.
Radost i snaga Kruha života
Danas sam u dvije župe – u Kompolju i na Vratniku – imao slavlje Prve pričesti. Predivno, dirljivo, veličanstveno! Posebno u Kompolju, gdje sam predvođenje euharistijskog slavlja prepustio mons. Milanu Šimunoviću (da mi bude lakše, jer čekale su me još dvije mise – na Vratniku u 12,00 s. ter u Crnom Kalu u 15,00), a on je tome znalački dao značajan doprinos. Četvero mojih ‘anđela’ – kao i onih dvoje na Vratniku – u cijelom je slavlju sudjelovalo mirno, pobožno i vedro, a njihovi su roditelji, od ulazne procesije do veselog fotografiranja pred crkvom, djelovali veoma ponosno i radostno, a sve je na trenutke bilo i do suza dirljivo. Poglavito u završnim recitacijama i pjevanju pjesme “Hvala mama, hvala tata”. Najvažnije je reći – Bogu hvala (i za slatki umor)! A već predvečer bio sam doista tako umoran da sam zaspao na kauču, htijući samo malo predahnuti, i probudio sam se u 20,30 – propustivši dva poziva iz Otočca (50-ak ljudi je u 18,30 u ostalo bez sv. mise, jer je došlo do nesporazuma u dogovorima, a ja sam župniku najavio da ću vjerojatno imati TRI mise – četiri ne smijem!), ali mi je iz plana ispao i posjet obitelji Maratović koja je imala slavlje Prve pričesti. No to ćemo nadoknaditi već u nedjelju, jer župna zajednica ima slavlje sakramenta Krizme, a ta obitelj ima i krizmanicu! Premda opet imam tri mise, a na Krizmu mi dolazi biskup Zdenko ter u posjet, kao i na misu, 50-ak policijskih djelatnika iz Zagreba, nadam se da ću sve izdržati… A moguće je samo snagom Svetoga Kruha i darova Božjega Duha!

NB: Evo kako snaga ‘lokalnih medija’ podupire Naciju… – http://www.glasgacke.hr/?ispis=detalji&novost=20052&kat=79Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci