nacija.hr

„Dajte nam ospice, može duplu dozu, a mi vama autizam“

Nikolina Nakić objavila je dirljivu objavu na svom Facebook profilu, a koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Kako sami imamo djecu koja su imala reakciju na cijepljenje, želja nam je da ovaj tekst vidi što više ljudi i da se zaštite djeca

Tekst: Nikolina Nakić

Kad bi mi netko prevrtio cijeli film mog života i dao mi jednu jedinu šansu, ali jednu jedinu, da jednu stvar učinim drugačije, bez obzira što u životu učiniš milijun gluposti i krivih poteza, ne bih cijepila Mariju MMR cjepivom (ospice- zaušnjaci- rubeola)

Jedna stvar. Cijeli život.

Vjerovala sam u sustav, vjerovala da im je preče zdravlje naše djece a ne profit, vjerovala sam medijima bespogovorno – da se ne bi kockali najsvetijim. Nakon što je život i nerođenih i rođenih obezvrijeđen na milijun načina, nakon milijunskog prikrivanja nuspojava, nakon smrti jednog Alfija- ja vjerujem samo dragom Bogu i nikom više. Njima više ne vjerujem.

Moj doprinos smiješnim plaćeničkim člancima koji histeriziraju oko nekog čovjeka s ospicama kao da je donio kugu i koleru zajedno neće biti ni komentar niti ulaženje u raspravu za to više nemam volje. Ne trebam se opravdavati nikome.

Moj doprinos su dvije fotografije, nastale u roku nekoliko tjedana. Jedna prije MMR, druga dva tjedna poslije (a nakon preboljene upale uha koju je dobila odmah po cjepivu)

Na prvoj to je Marija. S nama. Prisutna. Upijala svaki pokret. Komunicirala. Bila živo srebro, inteligentno i nasmiješeno dijete.

Na drugoj je također Marija.Ali ne više s nama.U svom svijetu. Svi mi s njom zajedno, u zamci zvanoj autizam.

Isto dijete. U svega par tjedana.

Imam prijedlog. Mi bi zamjenu, ako može.

Dajte nam ospice, ma što jedne, može duplu dozu, a mi vama autizam. Potpisujem odmah.

 Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci