nacija.hr

Otkuda miroljubivi islam u Bosni i Hercegovini?

Gdje su one kršćanske zemlje prije pojavka islama (Turska, cijela sjeverna Afrika)? Da sad ustane iz groba sv. Augustin ili apostol Pavao vjerojatno bi čupali vlastitu kosu.

Tekst: Mario Bošnjak

Ja sam se uvijek pitao i dan danas pitam: zašto jadni ljudi, izbjeglice iz muslimanskih zemalja, ali samo mislim na muslimane, ne idu u slobodne muslimanske, bogate ili siromašne (poput BiH) zemlje, već idu na Zapad gdje prevladava tzv. kršanstvo odn. gdje zvona zvone???
Pa zar nije logičnije ići im u Kuvajt, Katar, Oman ili Saudijsku Arabiju???
Krije li se iza toga nešto: neki plan kojega naivna Europa ne uspijeva otkriti jer se ona bavi demokracijom i ljudskim pravima?
Možda se varam, trčim pred rudo, ali mi je poznato da u Italiji već neki muslimani zahtjevaju skidanje raspela iz škola. Golemo?!
Meni se čini da prepredeni muslimani koriste slabost demokratskih društava koje se oslanjaju na tzv. kršćansku kulturu. Oni ne traže skidanje križeva ili raspela u Vatikanu ili katoličkim školama, e to bi bilo previše. Možda su ih njihovi vođe upravo to i naučili: pioniri su prve žrtve, a onda se teren osvaja polagano. Bilo bi naivno od muslimana koji žive na Zapadu da šire Islam Kur’anom o glavu i po ulicama poput jehovaca, samo što ovi posljednji to čine s njihovom literaturom (Kula stražara, recimo tako). Oni možda imaju druge metode. Na nama je da ih otkrijemo, trebamo više boljih “radara”.
Što bi od kršćanskih zemalja prije pojavka islama (Turska, cijela sjeverna Afrika)? Da sad ustane iz groba sv. Augustin ili apostol Pavao vjerojatno bi čupali vlastitu kosu.

Salakovac se polagano puni a mi pijemo mirno kavu, kafu ili kaHvu!!! Da ne bi kojim slučajem u skoroj budućnosti turski jezik bio službeni u BiH, a hrvatski (ustaški) precrtan jer on ionako nije naš?! Odoh ja daleko ili?
Da je kojim slučajem organiziran predizborni skup neke hrvatske stranke, a gosti bili iz Hrvatske, odmah bi se reklo što će nama Ustaše u Sarajevu. A kad “demokratska” stranka iz miroljubive Turske to čini, onda su sve ovce na broju. Ne zaboravimo jedno: nisu osmanlijski borci donijeli ruže u BiH već su je okupirali otp. 500 godina. Za sadašnjeg predsjedatelja BiH Bakira Izetbegovića, njegov pokojni otac i sadašnji predsjednik Erdogan su Božji izaslanici. Treba li ovomu neki komentar?
To bi slično značilo kao kad bi rekli kako je pokojni predsjednik Tuđman bio vjernik. Kako je lako oženiti religiju službenu ili većinsku i politiku!
E sad je dosta: odoh ja predaleko, u politiku; a tu me Bog ne zove da ostanem već da pokatkad povirim, zasolim…Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci