nacija.hr

Imaju li Hrvati prljave gaće?

Oni koji su se odrekli Boga, uporno misle da mogu izabrati “majstora” koji će ih izvaditi iz problema u koje su se sami doveli

Tekst: Elvis Duspara

Da vam se pokvari perilica rublja, biste li zvali majstora za koga znate da zna popraviti perilicu ili bi uzeli bilo koga s ulice?

Ako se čudite pitanju i ako je vaš odgovor da je sasvim normalno da bi angažirali majstora koji zna svoj posao onda vi niste demokrat!

Za razliku od vas, pravi demokrat bi organizirao izbore na koje se može prijaviti bilo tko, a onda bi tražio da mu ulica, od onih koji su se prijavili, demokratskim putem izabere onoga koji će mu popraviti perilicu.

Naravno, ulica bi izabrala onoga koji ima najljepše manire, tko zna sa susjedima, tko je pristojan i nitko, ali ama baš nitko ne bi postavljao uvjete da taj koji je „lijep i zgodan“ mora biti i majstor koji zna popraviti perilicu, odnosno da zna posao za koji će biti angažiran.

Moguće da ima onih koji smatraju da je ovo dobra ideja, ali vjerujte, to nije dobar pristup. Popravak perilice nije demokratska stvar jer vama treba majstor koji zna svoj posao. Vama treba perilica rublja koja radi!

Ako se slažete da je za popraviti perilicu potreban majstor, zašto onda izlazite na izbore i sudjelujete u nečem tako apsurdnom kao što je izbor „majstora“ koji će voditi državu i donositi zakone?

Jest, neki zastupnici su stvarno lijepi i kulturni, ali ljudi, jeste li svjesni da vi ne sudjelujete u izboru za Miss Sabora nego birate ljude čije odluke utječu na vaše živote. Koji ste vi likovi?!

Demokrat s početka priče još uvijek svake četiri godine organizira izbore u nadi da će konačno pobijediti majstor koji stvarno zna popraviti perilicu.  Već mu je dosta toga što hoda okolo u prljavim gaćama. Čak se i organizirao u udrugu onih koji hodaju prljavih gaća gdje kukaju kako je stanje loše. Mediji izvještavaju o tom problemu i to uskoro postaje glavna vijest. Svi kukaju, i svi su svjesni da se njih toliko izmjenjalo na toj njegovoj perilici da ta perilica samo čudom više može raditi.

Naravno, nikakvih problema ne bi bilo da je odmah angažirao majstora koji stvarno zna popraviti perilicu. Ali, onda demokrat ne bi bio demokrat.

 Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci