nacija.hr

Svi samo pričaju o događaju koji se dogodio odmah nakon kraljevskog vjenčanja

Iako je kraljevsko vjenčanje trenutačno vijest broj jedan u svijetu jedan događaj je kudikamo važniji. Taj događaj se nije dogodio jučer nego mnogo prije… I on ima puno veći značaj za svakog čovjeka koji je živio, koji živi i koji će ikada živjeti.

Tekst: Elvis Duspara

Čestitamo ti na malom društvenom eksperimentu o tome što trenutno zanima Hrvate. Nemoj se ljutiti ni na nas, ali niti na sebe. To je jednostavno tako. Sa sviju strana te bombardiraju vijestima o nekakvom kraljevskom vjenčanju i vrlo teško je bilo odoljeti da ne klikneš na ovaj naslov, zar ne? No, ako realno sagledaš, za tvoj život potpuno je nebitno nekakvo vjenčanje u nekoj udaljenoj zemlji. Što imaš od tog vjenčanja? Bolje ćeš živjeti? Ma, nećeš. Zabavit ćeš se? Jao tebi ako se tvoja zabava svela na to. Vidiš li kako te oblikuju prema nečemu što nema nikakve veze s tobom?

S druge strane, Bog te blagoslovio s toliko divnih ljudi u tvome životu, a za koje nemaš vremena. Naravno, imaš vremena klikati na nekakve naslove i čitati o nekom vjenčanju koje ti zapravo ništa ne znači u životu?!  Zato, uzmi telefon u ruke i nazovi prvu osobu koja ti padne na pamet. Jednostavno je iznenadi i reci da je voliš. To što ćeš joj reći da je voliš, moguće dugo nije čula od nekoga iz čista mira jer na žalost živimo u vremenu kada ljude obično zovemo samo ako ih nešto trebamo.

A što se tiče kraljevskog roda, svaki onaj koji vjeruje u Isusa Krista postao je Dijete Božje. Znaš li što to znači? To znači ako vjeruješ u Isusa Krista da si onda i ti kraljevskog roda. Zbog toga što imaš Boga za Oca, ti si automatski princ ili princeza.

Prihvati da si poseban ili posebna u Božjim očima i da živiš na posebnome mjestu. Da, upravo ti. Ne netko drugi nego baš ti. Zbog tebe je Bog Izraelov poslao svoga Sina Isusa Krista da ne propadne niti jedan koji u Njega vjeruje nego ima život vječni.Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci