nacija.hr

Tko s Duhom Asiza tikve sadi, o glavu mu se obijaju

Dok god se katolike uči da odbacuju svoje temelje vjere pod krinkom borbe protiv fundamentalizma kao posljedicu ćemo imati ili mlake vjernike ili nevjernike, kao i sve praznije crkve koje, oni koji nisu fundamentalisti, rado pretvaraju u hotele, bordele, noćne klubove…

Tekst: Elvis Duspara

Eno papa Franjo, komentirajući to što je u Francuskoj zaklan jedan katolički svećenik rekao da sve religije žele mir. Zna čovjek, ipak je on Papa.

Skroz je zanimljivo, kada postaneš Papa, sve znaš i uvijek si u pravu. Nema veze što je kažu, krvnik uletio u crkvu, prekinuo Svetu Misu, obavio nekakav obred na arapskom i kao vrhunac zaklao svećenika. To što je zaklan svećenik je Papi dokaz da sve religije žele mir. S obzirom da nisam stručnjak kao Papa, koji zna da sve religije žele mir, tako ja i dalje ne znam kojoj religiji pripada taj što je zaklao svećenika. Onako zdravo seljački, meni to sliči na neki sotonistički obred gdje se prinosi krvna žrtva. Zato treba ozbiljno shvatiti Papine riječi da sve religije žele mir. Ipak je on Papa i on najbolje zna. Dok god postoji i jedan Isusov svećenik to sotonistima čini nemir i treba ih razumjeti. Kada ne bi bilo Isusovih svećenika na ovome svijetu tada ne bi imao tko uznemiravati sotoniste i oni bi imali mir koji njihova religija toliko želi. Donekle ih se može umiriti tako da ih se tu i tamo pošalje papi Franji da im on opere noge kako to samo jedan Papa zna i umije. No, kako je Papa jedan, a potreba je puno, tako on ne stigne, svim tim religijama koje žele mir, oprati noge i zato treba imati razumijevanja kada se dogodi klanje svećenika koji se drznuo služiti Svetu Misu, zamislite, u crkvi.

Tome svećeniku nije pomoglo niti to što je bio, kako čitam, istaknuti pripadnik lokalnog međureligijskog vijeća za dijalog. Za one koji ne znaju, to međureligijsko vijeće za dijalog je onaj demon Duh Asiza o kojem znam često pisati, a na čije sljedbenike se Bog Izraelov jako ljuti. Onda čitam, da je kao pravi katolik, odobravao sve poteze pape Franje, što mu dodatno daje na težini. Jer poznato je da svi potezi pape Franje nailaze na opće odobravanje svijeta. Tako čitam da je, kao pripadnik Franjine crkve, kako je postkoncilsku crkvu nazvao jedan novinar Večernjeg lista, mnogo puta davao novčani prilog za izgradnju džamije. Inače, mediji nas nisu zaboravili upoznati s činjenicom da je upravo Katolička crkva u istom gradu u kojem je služio zaklani svećenik darovala zemljište za izgradnju džamije koja je sagrađena 2000. godine.

Mediji su prenijeli da je imam džamije rekao da mu je ubijeni svećenik bio jedan od najboljih prijatelja s kojim je često razgovarao kako iskorijeniti radikalizam. Ne znam koliko je imam u tome uspio, ali čini se da je ovaj ubijeni svećenik bio vrlo uspješan u borbi s radikalizmom u svojoj župi. Naime, opet prema priči medija, u trenutku napada na svećenika pored tri časne sestre na Svetoj Misi se nalazilo ni manje ni više nego čak dvoje vjernika. S tih dvoje vjernika je izgleda još trebalo raditi. Nisam tako pametan i upućen kao papa Franjo pa ne bih htio ulaziti u radikalizme drugih religija, ali kao katolik mogu reći da je vrhunac radikalizma u kršćanstvu sadržan u Isusovim riječima iz Mateja 5,44: “Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone.”. Stvarno teško učenje i nauk. Treba razumjeti sve one koji se bore protiv kršćanskog radikalizma i podržati ih makar obilnim novčanim donacijama.

Inače, što bi to značila riječ radikalizam? To vam je pojam koji označava dosljednost u zastupanju nečega. Recimo, biti radikalan u vjeri bi bilo beskompromisno i dosljedno zastupanje određenog učenja i vjerske istine određene vjere. Često se pojam radikalizam povezuje i s pojmom fundamentalizam koji opet dolazi od riječi fundament što bi značilo temelj. Dakle, kada čujete za nekoga da je vjerski fundamentalist to bi značilo da se taj čvrsto drži temelja svoje vjere i da mu je ta vjera temelj. Dakle, kada čujete papu Franju da se treba obračunati sa svakom vrstom fundamentalizma, a pogotvo s fundamentalizmom u vlastitim redovima, tada prosječni fundamentalist kao što sam ja, postane sumnjičav na njegove izjave. A što to kršćanski fundamentalist vjeruje, a da smeta ne samo papi Franji nego i cijelom nizu teologa koji su zarobljeni Duhom Asiza? Ja kao kršćanski fundamentalist čvrsto vjerujem: da je Isus Krist Sin Božji, da je umro na križu zbog mojih grijeha, da je uskrsnuo treći dan, da je Bog Izraelov Stvoritelj svega vidljivog i nevidljivog, da je Bog Izraelov stvorio svijet u doslovnih šest dana, da je Zemlja stara oko 6500 godina kao što nam i govori biblijska kronologija… čvrsto vjerujem da treba opraštati svima, da treba moliti za svoje neprijatelje… da nema spasenja ni u kome drugom osim u Isusu Kristu i da tek prihvaćanjem Isusa Krista postajemo djeca Božja…

Za razliku od kršćanskog radikalizma i fundamentalizma, o kojem mogu pričati, postoje radikalizmi i fundamentalizmi u drugim vjerama o kojima ne mogu pričati. Zašto ne mogu? Pa, zato što nisam Papa, a i nisam pripadnik neke druge vjere i kao takav ne poznam koji su im temelji. Neka svatko priča o svom fundamentalizmu.

Ovaj dečko što je uletio u crkvu dok je trajala Sveta Misa i nakon nekog svog obreda zaklao svećenika je, kažu mediji, dijete imigrantske obitelji podrijetlom iz Alžira koji je živio u blizini te iste crkve. Kažu da je nosio uređaj za elektroničko praćenje jer je procijenjen kao “izuzetno rizičan”. No, kako je procjena suda da nije “izuzetno rizičan” između 8,30 i 12,30 sati tako se u tom periodu mogao slobodno kretati i obavljati svoje fundamentalističke aktivnosti zbog kojih je i evidentiran. Upravo u tom periodu kada nije “izuzetno rizičan” je i ušao u crkvu u blizini i tamo zaklao svećenika.

Svjedoci kažu da je sve češće išao u džamiju i da je postajao sve više radikalan. Teško je zaključiti da li je išao u onu istu džamiju koja je sagrađena na zemljištu koje je darovala Katolička Crkva i čiju je izgradnju novčano pomagao ubijeni svećenik. S obzirom da su se imam i ubijeni svećenik često družili i razgovarali s ciljem iskorjenjivanja radikalizma nije jasno gdje se taj dečko i od strane koga toliko radikalizirao. Da li je taj dečko uopće bio musliman ili nije, to neka kažu sami muslimani jer oni bolje znaju od ikoga što je to što ih Islam uči.

Siguran sam da je neki katolik uletio u džamiju i tamo zaklao nekog imama da bi se inače šutljiva i anemična Biskupska konferencija javila i ispričavala se na sav glas. Bilo bi isprika na sve strane i uvjeravanja kako to nije stav Katoličke Crkve. Radile bi se televizijske i radio emisije na tu temu, na naslovnici novina bi vrištali naslovi: “OPROSTITE! TO NISMO MI!” makar kao što smo mogli vidjeti naslove tipa “RAKETA OPROSTI!” kada je netko bacio kamen na kuću u koju je jedan nogometaš došao ljetovati.

Nigdje farbanja facebook profila u bojama Katoličke Crkve niti stavljanja slikice ubijenog svećenika… Do sada nisam vidio da itko nosi na sebi iti jednu jedinu majicu s natpisom “Je suis Jacques” u spomen na ubijenog svećenika Jacques Hamela kao što smo mogli vidjeti u slučaju Charlie Hebdoa. A znate zašto? Zato što se radi o katoličkom svećeniku i zato ta šutnja mnogo govori.

To što se dogodilo zaklanom svećeniku može se dogoditi bilo kojem svećeniku i bilo kojem katoliku u bilo kojoj crkvi i to je ono čega trebamo biti konačno svjesni.

Mudar pastir zna da je prije svega odgovoran najprije za ovce iz svoga stada. Kako možeš brinuti o ovcama iz tuđeg ovčinjaka dok te u istom trenutku tvoje ne zanimaju? Ti pastir?! Nisi ti pastir, ti si obični najamnik.

Ovo što se dogodilo katoličkom svećeniku je samo posljedica toga što se zlikovci predstavljaju kao katolici, a službeni predstavnici Crkve šute o tome. Kada će se više progovoriti da određeni ljudi sramote Katoličku Crkvu i da to nije ono što Crkva uči?

Razmišljam o licemjerima koji će čitati ovaj tekst, a koji su uživali dok su mirne arapske zemlje zasipali bombama od strane NATO saveza. Kako vas nije sram? Što bi prosječni Arap trebao misliti tko ga je napao? Iako to nisu kršćani nego obični sotonisti, on je uvjeren da su njega napali kršćani. Normalno je da se u njemu razvija otpor prema takvima. Zar je netko mislio da se rat neće proširiti i na agresorske zemlje? Zato sam užasnut činjenicom da Katolička Crkva šuti i ne viče s krovova da ti koji po arapskom svijetu “šire demokraciju” i “oslobađaju ih od diktatora” nisu katolici i da to nema veze s katolicima. Kako se može dozvoliti nekom zlikovcu da radi zlo i da se on i dalje predstavlja kao katolik? Kako se može dozvoliti da se crkveni velikodostojnici druže sa sotonistima i masonima bez da ih opominju na njihove grijehe i pozivaju na obraćenje? Kako se može dozvoliti da se netko pita da li jedan musliman može postati predsjednik jedne “demokršćanske” stranke, a onda se za predsjednika instalira ateist?! Pa, taj musliman je veći čovjek i veći Hrvat nego valjda pola Hrvatske!

Budite svjesni da je Hrvatska ulaskom u NATO savez ušla u rat sa svim onim zemljama koje je NATO napao. Neka muslimani kažu tko jest musliman, a tko nije. Ja kao katolik osjećam potrebu reći da svi oni koji podržavaju bombardiranje arapskih zemalja nisu katolici nego obična sramota i Boga i naroda kojemu pripadaju.

Pitanje je samo trenutka kada će sotonisti aktivirati svoje ubačene igrače u Katoličku Crkvu, a koji će raditi zlo prema drugim vjerama u ime lažnog kršćanstva. Sotonisti žele svijet bez Boga i sve će učiniti da dođe do nekog “vjerskog” rata kako bi kao posljedicu mogli zabraniti javno ispovijedanje vjere u Jednoga Boga, Boga Izraelovog! Oni koji služe Duhu Asiza već odrađuju posao kako bi se pokušala uvesti jedna svjetska religija. Kršćani ne bi smjeli u tome sudjelovati ni na koji način.

Vremena je ostalo još jako malo i zato pokajte se za svoje grijehe da bi vas Bog Izraelov mogao zaštiti od zla koje dolazi i koje je na vratima. Obratite se i uzvjerujte u Isusa Krista. Radikalno. Fundamentalno. Onako kao što je pisano u Svetom Pismu jer upravo tamo piše kakvi će i kako ući u Kraljevstvo Nebesko.

 Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci