nacija.hr

Nadbiskup Fülöp Kocsis: “Sinoda mora imenovati Sotonu kao izvor napada na obitelj”

Katolička organizacija Glas obitelji (Voice of the Family) i LifeSite News objavljuju izjavu nadbiskupa Hajdúdoroga (Mađarska), Fülöpa Kocsisa,  koju je dao na Sinodi koja se održava u Rimu.

Nadbiskup je upozorio da u tekstu dokumenta Sinode manjka odgovor otkud dolaze ove promjene koje danas vidimo u društvu, a koje nisu u skladu s Božjim planom i koje ne dolaze od Njega.

“Moramo s jasnoćom reći da je u našem jako iskvarenom svijetu obitelj i čovjek dobre volje s dobrim namjerama pod napadima, pod bijesnim, ogromnim napadima. A taj napad je od Đavla. Moramo imenom nazvati te đavolske sile koje imaju ulogu u ovim fenomenima jer na taj način možemo naći neke naznake čak i za istraživanje mogućih rješenja.”

“Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima.” (Ef 6,12)

“Tako, možemo jasno vidjeti da se u stvarnosti traži duhovna borba da bi se borili protiv napada Sotone u ovim našim vremenima. Jako bih s naklonošću gledao na primjetan naglasak na ovoj duhovnoj borbi, čak u završnom dijelu dokumenta u kojem moraju biti formulirani prijedlozi i moguća rješenja.”

“Zbog toga posegnite za svom opremom Božjom da uzmognete odoljeti u dan zli i održati se kada sve nadvladate.” (Ef 6,13)

Izvor: Voice of the Family, LifeSiteNewsLoading…

Vezani članci