nacija.hr

Pravda je pobijedila: Udruga Zagreb Pride Karolini Vidović Krišto mora platiti 30.000 kuna

Prema presudi Zagreb Pride je povrijedio dostojanstvo, čast i ugled Karoline Vidović Krišto

Udruga Zagreb Pride Karolini Vidović Krišto mora isplatiti 30.000,00 kuna, plus zatezne kamate i odvjetničke troškove zbog teksta „Izbori za Homofoba i Homofrenda 2013. godine“ objavljenog na njihovim web stranicama. Odlučio je to Županijski sud u Osijeku potvrdivši time presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Prema presudi, Zagreb Pride je povrijedio dostojanstvo, čast i ugled Karoline Vidović Krišto, zbog teksta: „Ova bivša urednica emisije „Slika Hrvatske“ na HRT-u uključila se u histeričnu antihomoseksualnu kampanju tako što je u eter nacionalne TV kuće pustila propagandni prilog ‘Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?’. Pokazalo se da se zaista radi o propagandnoj i neobjektivnoj emisiji koja nema veze s novinarstvom već se zloupotrebljava za radikalni aktivizam. Naravno, dijelovi tog priloga su sadržavali snimke filma za koje HTV nije imao osigurana autorska prava. A znate kako već ide – tko krade, taj, valjda, i laže.“

Zbog prikazivanja tog priloga, emisiju „Slika Hrvatske“ Programsko vijeće HRT-a skinulo je s programa Hrvatske televizije, a nekoliko mjeseci nakon, u lipnju 2013. godine, Zagreb Pride je Karolinu Vidović Krišto uvrstio na listu za izbor Homofoba/kinje godine.

Izvor: Večernji listLoading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci