nacija.hr

Bleiburg i djeca: Što je bilo s djevojčicom sa slike? Domovina

Bleiburg i djeca: Što je bilo s djevojčicom sa slike?

Donosimo fotografiju na kojoj se jasno vidi djevojčica od kojih desetak godina na Križnom Putu. S obzirom da su “antifašisti” ubijali svakog onog koji je od umora pao ili makar zaostao, nadamo se čudu da je ova mala djevojčica uspjela izdržati Križni Put i ostati živa.  Ako netko ima saznanja o ovoj djevojčici, molimo neka nam javi.

Tekst: Filip Ćorlukić

Pogledajte i ovaj drugi snimak. Svi su snimci više puta objavljivani, a nalaze se i u arhivi HTV-a. Onaj vojnik nije imao iskustava, pa je prigodom snimanja potresao aparat. Budući da je taj snimak tehnički loš nije nikada objavljen. Međutim na njemu se jasno vidi djevojčica od kojih desetak godina, koja bezbrižno skakuta okolo i ne sluteći da će predvečer krenuti na 24-satni 60 kilometara dugi marš smrti prema Mariboru. Bilo je stravično. Ne samo da su “antifašisti” ubijali svakog onog koji je od umora pao, ili samo zaostao, ili skrenuo da se napije vode iz neke lokvice, nego su po koloni svrstanoj u četverored povremeno pucali rafalima. Bilo bi pravo čudo da je to ta mala djevojčica mogla izdržati i preživjeti.

 Sjećanja na Bleiburg Filipa Ćorlukića, gdje su se on i njegov otac Stjepan Stipe Ćorlukić našli 1945. godine pročitajte na: http://www.croatia.ch/tjedan/070515.php

Djevojčica od kojih desetak godina, koja bezbrižno skakuta okolo i ne sluteći da će predvečer krenuti na 24-satni 60 kilometara dugi marš smrti prema Mariboru.

Djevojčica od kojih desetak godina, koja bezbrižno skakuta okolo i ne sluteći da će predvečer krenuti na 24-satni 60 kilometara dugi marš smrti prema Mariboru.Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci