nacija.hr

Kukasti križ na Poljudu kao kontinuitet napada na Hrvatsku?

Postoji li povezanost triju događaja: neistinita deklaracija predstavnika nacionalnih manjina, lažno rusko izvješće o Hrvatskoj, te pomno planirani i sofisticirani atak u svrhu sramoćenja Hrvatske?

Tekst: nacija.hr

Prošlog su mjeseca politički predstavnici pojedinih manjina u hrvatskom Saboru i jedan predstavnik hrvatske Vlade javnosti predstavili svoj uradak – “Deklaraciju o nesnošljivosti i etnocentrizmu”. Ovaj dokument sastavljen je od paušalnih i nepotkrijepljenih teza, koje, međutim, vrlo grubo narušavaju ne samo ugled, nego i nacionalnu sigurnost Hrvatske.

Prije šest dana dogodio se idući korak – objavljeno je rusko izvješće o pojavama neonacizma u Europi gdje se opetovano ponavljaju najgrublje laži o Hrvatskoj, a vrhunac tih laži je podatak o 30.000 na katoličanstvo prekrštene djece pravoslavne vjere.

Predsjednica Hrvatske ustvrdila je da je nanesena nemjerljiva šteta ugledu hrvatskih građana i domovine u svijetu. Smatra, stoga, da tome i takvima treba konačno stati na kraj. “Tražim žurnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija”, navela je predsjednica u priopćenju.

Međutim, ovim se priopćenjem nije oglasila u povodu navedenih grubih nasrtaja na hrvatsku državnost i nacionalnu sigurnost – to je prešutjela, a imala je nekoliko tjedana vremena reagirati. Preneseno priopćenje promtno je odaslala u povodu poljudskog incidenta s kukastim križem – samo nekoliko sati nakon vijesti o tom događaju.

Mnogi će reći da je i ovaj incident grub, da ugrožava nacionalnu sigurnost i šteti ugledu. Da, uistinu jest tako, ali ne s aspekta incidentne pojave, nego s aspekta trajnog i kontinuiranog nastojanja nekolicine nevladinih udruga, protu-suverenistički nastrojenih političara i masovnih medija da suvremenu Republiku Hrvatsku pod svaku cijenu izjednače s Hrvatskom prije 1991., te da se u potpunosti naruši državnost, suverenitet, ponos i opstojnost hrvatskog naroda i njegove države.

Ako je se već u ovom slučaju oglasila, a grube nasrtaje predstavnika nacionalnih manjina i ruske diplomacije je prešutjela, onda je njezino priopćenje moralo imati ove jasne odrednice:

Stati u obranu Hrvatske, hrvatskog naroda i HNS-a, te osuditi sve koji na osnovi pomno isplaniranog, ali pojedinačnog incidenta pokušavaju baciti sjenu na Hrvatsku i na hrvatski narod. Hitno zatražiti istragu slučaja i javno naglasiti da se ne isključuje povezanost spomenutih triju događaja – neistinita deklaracija predstavnika nacionalnih manjina, lažno rusko izvješće o Hrvatskoj, te pomno planirani i sofisticirani atak u svrhu sramoćenja Hrvatske.Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci