nacija.hr

Zašto je hrvatskim navijačima zabranjeno navijati protiv Italije?

Evo prijedlog za hrvatske navijače. Ako su vam zabranili ulazak na stadion, a vi lijepo okružite stadion i vičite oko stadiona cijelo vrijeme “Za dom spremni!”. Neka cijela Italija čuje da je Split dio Hrvatske. Neka čuje i FIFA i Predsjednica i sve okolne zemlje… neka čuju svi da Hrvati od stoljeća sedmog ne napadaju druge narode nego se uvijek i samo uvijek brane

Tekst: Elvis Duspara

Čuo sam da ribe imaju pamćenje dugo tri sekunde. Kada sam to čuo, bilo mi drago da je tako. Naime, uvijek mi bilo žao onih ribica u nekom malom akvariju i mislio sam se kako im je dosadno. Kad ono nije. Njima svaki puta nešto novo.

– Gle, ovdje nisam bila? – veselo misli ribica dok radi krugove po akvariju.

E, sad… znam da su Hrvati poput ribica u akvariju i da im je pamćenje tri sekunde. Čim netko neku novu glupost izjavi, oni to prihvate.

U Hrvatskoj postoji, koliko je meni poznato, osam sudskih presuda koje jasno i glasno kažu da je pozdrav “Za dom spremni!” stari hrvatski pozdrav i da nema veze s nekakvim fašizmom. Znači, hrvatski sudovi su rekli svoje i ako netko kaže suprotno, onda taj ne priznaje sudsku vlast u Hrvatskoj.

Evo da posjetim hrvatske ribice jer se sigurno više ne sjećaju… navijači su uzvikivali “Za dom spremni!” i odmah su skočili potomci krvnika s petokrakom na čelu da bi spriječila navijače da uzvikuju taj, za krvnike strašni pozdrav.

FIFA je kaznila Hrvatsku da u utakmici u Splitu protiv Italije nema navijača.

Inače, ta FIFA već dugo ne priznaje Hrvatsku kao suverenu državu koja ima svoju sudbenu vlast. Ne tako davno je Joe Šimunić uzviknuo “Za dom!” i odmah se cijela proleterska brigada digla na noge. Svi se ograđuju od tog “strašnog” povika kojim se poziva na obranu doma. Čuj, fore. Pa, kako se Šimunić usudio pozvati na obranu doma?! Odmah su pljuštale optužbe svih mogućih antidržavnih elemenata koji ne priznaju presude hrvatskih sudova. No, nitko nije postavio pitanje zašto Šimunić nije kažnjen bilo prekršajno bilo kazneno ako je to nekakav povik pun rasizma kojim se potiče na mržnju?

Sramota da je Šimunić bio kažnjen s neigranjem, a da nitko od državnih institucija nije reagirao i rekao Platini da mi imamo svoje sudove koji su jasno rekli što misle o “Za dom spremni!”.

– Deder ti Mišel Platina prošetaj skupa sa svojim LePennom. – bile su misli na usnama, ali se nisu usudili ništa reći.

Ajd’ što FIFA ne priznaje presude Hrvatskih sudova, ali što ćemo s “našima”?

Da Hrvati imaju Hrvate na vlasti onda bi hrvatska vlast rekla FIFI što je ide.

No, naša Predsjednica je, kako su prenijeli mediji, na pitanje što će poduzeti da se sa stadiona iskorijeni ustaški pozdrav “Za dom spremni!” kao pravi predstavnik Trilaterale odgovorila:

– To se može kontinuiranom edukacijom i isticanjem da su takvi povici, koji vrijeđaju bilo koga, povici mržnje, rasizma i netolerancije, apsolutno neprihvatljivi.

Ma, što to reče Predsjednica? Da je “Za dom spremni” povik mržnje, rasizma i netolerancije?!

E, moj narode… Znači Hrvatski sudovi donesu, ne jednu, nego koliko je meni poznato, osam presuda da je “Za dom spremni” stari hrvatski pozdrav, ali je to za “našu” Predsjednicu apsolutno ne prihvatljivo?!

Ove iz Kukuriku koalicije neću niti spominjati jer se njima isto tako diže kosa na glavi od tog starog hrvatskog pozdrava.

– Ljude koji dolaze na stadione treba učiti toleranciji kao i da se ne može ostati na frustracijama stanjem u državi ili osobnim gospodarskim stanjem te ih prelijevati u izraze mržnje prema drugima. – nastavila je dalje Predsjednica kako su nas obavijestili mediji.

Čuj to, izraz mržnje? Znači ako je netko spreman braniti svoj dom onda je on pun mržnje?!

Nema što… prava NATO spika.

Kad smo već kod NATO-a, američki general Douglas MacArthur, zapovjednik pacifičkog bojišta u Drugom svjetskom ratu se između ostaloga proslavio i po citatu: “Onaj koji nije spreman za domovinu umrijeti, ne zaslužuje ni da živi u njoj.”.

Evo, ako može Predsjednica preko svojih NATO veza provjeriti da li je general Douglas MacArthur izbačen iz američkih udžbenika kojim poziva na “mržnju, rasizam, netoleranciju…”

Mene zanima, na koji način netko misli strancu objasniti da je “Za dom spremni” pozdrav kojim se potiče na mržnju, rasizam…

– For home ready… – prevode na engleski naše diplomate objašnjavajući strancima da naši sudovi nemaju pojma.

– Koji kreteni… – misle se stranci dok svojim ušima ne vjeruju da netko poziv na obranu doma može proglasiti povikom mržnje i rasizma.

– Ali taj pozdrav su koristile ustaše… – poentira mi jedan prikriveni SDP-ovac, a otkriveni ateist.

– A čime si ti platio ovu kavu koju smo upravo popili? – pitam ga ja.

On šuti jer zna da je neka zamka u igri. Zna on da sam ja katolički fundametalist i da nisam završio Katoličko bogoslovni fakultet, a ne obrazujem se preko Glasa Koncila niti slušam HKR.

– Šta si se stisnuo? Pitam te čime si platio kave? Jesi li platio eurima, dolarima… čime si platio?

– Kunama… – promuca on.

– Ja da sam na tvome mjestu ne bih koristio kune niti bih primao plaću.

– Zašto?

– Pa, zato što je valuta u NDH bila kuna. Znači ti si upravo platio kavu ustaškom novčanicom.

– Nije to isto.

– Kako nije? Znači kada se radi o parama nije isto, ali kada netko poziva na obranu svoga doma, onda je to fašistički.

– E… – ote se njemu.

– A znaš ti što? Meni sad prođe kroz glavu… s obzirom da su ustaše imale hrvatski grb, možda je to razlog što vama smeta i hrvatski grb pa ga želite ukloniti s registarskih pločica?

Kako je on šutio tako mene krenulo… pa sam doveo u pitanje i ime Hrvatska jer je u riječi Nezavisna Država Hrvatska bilo ime Hrvatska.

– Možda da ukinemo i ime Hrvatska?

Uglavnom, neki ljudi su kao kamen. Možeš ih držati u vodi stotinama godina, ali kad ih izvadiš, kamen ostane kamen. Ne može kamen primiti vodu u sebe jer je kamen.

Ode ja daleko… zašto je važno da hrvatski navijači ne budu na utakmici protiv Italije? Možda odgovor ne leži u Hrvatima nego u Talijanima? Naime, u Italiji je preferencijalnim glasovanjem u Europski parlament izabrana Alessandra Mussolini, unuka fašiste Benita Mussolinija koja ne krije da je neofašist i kao takva je dobila priliku da predstavlja Italiju u Europi.

Ovi u FIFI su čuli našu Predsjednicu koja kaže da je “Za dom spremni!” povik kojim se vrijeđa pa su tako zaključili da bi se neki glasač Alessandre Mussolini mogao uvrijediti što će mu netko reći da je spreman svoj hrvatski dom braniti.

– Spalato! – mogao bi viknuti talijanski navijač.

– Ovo je Split, a ne Spalato. Za dom! – ne bi mogao odoljeti neki naš navijač.

– Spremni! – viknuo bi cijeli stadion i tako uvrijedio glasača Alessandre Mussolini.

Ovaj bi se onda žalio FIFI da su ga jako uvrijedili što mu ne dozvoljavaju da je Split dio Italije. FIFA bi ga s velikim razumijevanjem poslušala i kao čin dobre volje bi HNS postao dio Talijanskog nogometnog saveza. Tako da smo dobro i prošli. Jer je ipak FIFA iznad svih hrvatskih zakona.

Evo, ako netko može, neka pod hitno obavijesti FIFU da je službena valuta u Hrvatskoj kuna, da se država zove Hrvatska i da je na zastavi hrvatski grb pa da hrvatskoj reprezentaciju skroz zabrani igrati dok god se ne riješi tih “ustaških” elemenata koje je koristila Nezavisna Država Hrvatska.

Da završim, imam prijedlog za hrvatske navijače. Ako su vam zabranili ulazak na stadion, a vi lijepo okružite stadion i vičite oko stadiona cijelo vrijeme “Za dom spremni!”.

Neka cijela Italija čuje da je Split dio Hrvatske. Neka čuje i FIFA i Predsjednica i sve okolne zemlje… neka čuju svi da Hrvati od stoljeća sedmog ne napadaju druge narode nego se uvijek i samo uvijek brane. Za dom!Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci