nacija.hr

Prosvjed podrške Plenkoviću?

HDZ želi od nas učiniti javne šizofrenike! Mi kao prosvjedujemo. Takav prosvjed, bez jasnih oštrica protiv koga se prosvjeduje nema nikakvog smisla i ja ne želim da netko od mene radi šizofrenog majmuna.

Tekst: Mate Knezović

Za mene više nema sumnje. U Hrvatskoj se organizira čudo-prosvjed. Po onome što nam poručuje inicijator prosvjeda u prosvjedu ćemo morati biti podjeljeni, bolje rečeno šizofreni.

Naime, nakon najave prosvjeda, koji bi očito mogao imati snažne učinke na političku budućnost Hrvatske, počele su igre bez kraja. Penavu su odmah nazvali telefonom Plenković, Jandroković i Brkić. To je bio čisto prijateljski poziv. Naravno da je Penava izjavio da je Plenković najbolji dosadašnji premijer (iako mi nemamo premijera nego predsjednika Vlade). Dakle, čemu dizati narod ako imaš “najboljeg premijera” kojem možeš mirno otići i u dobroj vjeri iznijeti svoje probleme (u ovom slučaju neprocesuiranje ratnih zločina u Vukovaru). Takav “najbolji premijer” će pozvati ministra policije, ministra pravosuđa i ravnatelja SOE te će pitati: Dečki, što se događa, zašto se silovatelji na ulicama Vukovara smiju svojim žrtvama? Imate 15 dana za prvo izvješće o stanju vaših spisa, što ste u međuvremenu učinili i što je s tim podsmjehivačem?

Ne, Penava to ne čini jer zna da “najbolji premijer” ga neće ni primiti. Takav “najbolji premijer” će brzo zatražiti od Sabora da se raspravlja o toj temi, a na sjednici će podnijeti izvješće glavni Državni odvjetnik. Sa svime će, naravno, biti upoznata i predsjednica Republike.

Međutim, danas je “najbolji premijer” pozvao gradonačelnika Penavu. Naravno, nije bila riječ o tome što treba učiniti na procesuiranju zločinaca i davanja satisfakcije žrtvama u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj, nego, gle čuda, o tome treba li ili ne treba prosvjedovati. Iz onoga što je Penava rekao jasno je da “najbolji premijer” nije pokazao nikakav interes za žrtve. Penava reče da prosvjed ima za cilj pronalazak zločinaca. Navedeno nije točno, niti prosvjed može pronaći zločince. Zločince mogu pronaći institucije koje mi skupo plaćamo, a oni ih cinično štite. Jednostavno je. “Najbolji premijer” može pronaći zločince (naravno po institucijama kojima upravlja), ali on to ne želi. Baš zato prosvjed može i mora biti protiv “najboljeg premijera” ili prosvjeda ne treba biti.

E, a što sad rade istaknuti HDZ-ovci? Oni nas upućuju da su “pravosudna tijela odgovorna za to što se slabo progone ratni zločinci i protiv njih treba prosvjedovati”. Razuman čovjek takvima može samo reći: MRŠ!

Dakle, očigledna je taktika vladinih i HDZ-ovih struktura da se prosvjed pretvori u prosvjed podrške onima koji su sankcionirali one koji su nešto radili i uradili na otkrivanju konkretnih imena i zlikovaca s Ovčare i iz Vukovara (slučaj Kajkić). Vrlo jednostavno. HDZ želi od nas učiniti javne šizofrenike! Mi kao prosvjedujemo. Takav prosvjed, bez jasnih oštrica protiv koga se prosvjeduje nema nikakvog smisla i ja ne želim da netko od mene radi šizofrenog majmuna.

Sasvim druga stvar je ako Penava (i nadam se tim oko njega) zasad iz taktičkih razloga hvale gavrana kako je lijep i kako ima divan glas. No nisam baš siguran u to. Uostalom, još je dovoljno vremena da se organizira prosvjed u Vukovaru ali i diljem Hrvatske. Nema sumnje da je hrvatski narod zreo za tako nešto, no zasad se ne nazire tko bi ga poveo. Jednokratni prosvjedi, to se već puno puta pokazalo, ne donose nikakav rezultat. A mene frakcijske borbe u jugokomunističkom HDZ-u ne zanimaju. Njihovo sluganstvo velikosrbima je toliko bijedno da mi se manje gadi Pupovac nego Plenković.

Baš zbog ovakvog mogućeg razvoja događaja odmah sam pozvao na oprez. Stoga treba budno paziti da nas ponovno ne zlorabe za svoje ciljeve i obračune, koji u konačnici Hrvatskoj donose još veće zlo.Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci