nacija.hr

Predsjednica je s jedne strane zida…

I ako 90% naroda drži sebe kršćanima onda to znači da su protiv pobačaja, protiv rodne ideologije… ako najveći broj Hrvata drži da je Domovinski rat temelj državnosti onda im je poklič „Za Dom Spremni“ razumljiv i prihvatljiv a „crvena zvezda“ im je neprihvatljiva i odbojna.

Tekst: Ivica Ursić

Nemam više živaca objašnjavati stvari koje su jednostavne.
Ali moram, jer kod nas Hrvata sve mora biti zamršeno.
Kako ono naš narod kaže?
„Zašto jednostavno kada može komplicirano?“

Riječ je o Predsjednici Republike Hrvatske – Kolindi Grabar Kitarović.

Nacija se okupirala njezinim performansima u muškoj športskoj svačionici. Jedni to dižu u nebesa, do idolatrije a neki to njezino grljenje s poluodjevenim muškarcima drže neprimjerenim, ne toliko predsjednice, koliko žene i majke.

Idemo za trenutak apstrahirati pitanje ukusa, neukusa, morala i nemorala, koje taj čin izaziva … idemo se uhvatiti pragme. Jer emocije su „za**bana stvar“ (Ivica Hlevnjak) i svatko od nas na njih ima pravo pa makar ispao debil ili redikul.

Pozabavimo se dakle pragmom.

Predsjednica KGK je predsjednica svih Hrvata.
Ako zastupa narod onda bi trebala zastupati temeljne vrijednosti do kojih drži većina naroda jer većina ju je i izabrala.

A to su (temeljne vrijednosti) ako me sjećanje ne vara… vjera u Boga, život od rođenja do prirodne smrti, obitelj, domoljublje…

I ako 90% naroda drži sebe kršćanima onda to znači da su protiv pobačaja, protiv rodne ideologije… ako najveći broj Hrvata drži da je Domovinski rat temelj državnosti onda im je poklič „Za Dom Spremni“ razumljiv i prihvatljiv a „crvena zvezda“ im je neprihvatljiva i odbojna.

I di smo sada?

Predsjednica je s jedne strane zida, zajedno sa manje od 10% državljana, koji su za pobačaj, za rodnu ideologiju, za izbacivanje spola i za izbacivanje majke i oca iz učeničkih svjedodžbi, za „zvezdu crvenu“, za zabranu pokliča ZDS… dakle za sve ono što većina – NE ŽELI i PROTIV JE TOGA.

Znači s druge strane zida smo – MI!
Nas 90%!

Postoje dva pojašnjenja.

Ili smo mi (nas 90%) licemjeran narod koji se kiti krunicama i svetim sličicama, koji hrli na procesije i hodočašća, a ne trza na krikove pobijene nevine dječice u majčinoj utrobi, koji se ne uzbuđuje što su ga izbacili kao „oca i majku“ iz svjedodžbi njihove djece, koji je zaboravio da je jednom bio jedan rat u kojem su nas klali i progonili sa „zvezdom crvenom“ na čelu, koji ne voli da ga se podsjeća kako je cvijet ove Hrvatske ginuo jer je bio „Za Dom Spreman“… pa mu je KGK idealna „kraljica i carica“…
… ili dotična odlaskom u svlačionicu „vatrenih“, nakon epohalnih pobjeda, želi na krilima nacionalne euforije sebi priskrbiti drugi mandat vjerujući da su Hrvati „dobre sluge – loši gospodari“ koji će zaboraviti „tko su i čiji su“.

Izaberite jedno ili drugo.
Budite s ove ili s one strane zida.

I … to vam je to!

I da budem jasan do kraja… strastveni sam navijač Hajduka, držim da je HNS korumpiran (kao i sve institucije u Hrvatskoj) ali Hrvatska Nogometna Vrsta (ma tko u njoj od igrača pošteno nastupao) za mene je svetinja… i … vjerujte mi … moja domovina nije samo poklič podrške vatrenima (koji će se sutra pretvoriti, pri prvom porazu, u nečiji zvižduk) … nego je moja domovina plač novorođenog djeteta, osmjeh branitelja, zagrljaj zaručnice i zaručnika, narod svoj na svome, vjera u Boga i zajedništvo u raznolikosti … to je moja Hrvatska …Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci