nacija.hr

Ana Herman: Bez Hrvatske kakvu osjećamo, kakvu volimo, o kakvoj pjevamo i kako joj se radujemo, ne bismo bili Hrvati

Tekst: mr.sc. Ana Herman

Vrijeme je da i zadnji slijepac progleda.

Uživam u navijačkim pjesmama, danima svi skupa gledamo i sudjelujemo u sveopćoj radosti (da imamo Bogom danu vlast, takav bi nam bio svaki dan), dobre smo volje, ponosni, sretni i ispunjeni zajedništvom.

Zajedništvom u čemu?
Zajedništvom u domoljubnim pjesmama, nasljeđu pobjeda i uspjeha naših kraljeva, knezova i banova, vojskovođa i ratnika, stratega i bojovnika, nogometađa i navijača, roditelja i djece. To je ono što nas objedinjuje, što nas spaja: naše zajedničko JA. A u tom JA nema ni note partizanskih pjesama, ni zrnca izdajničke krvi, ni traga raznim antifa sentimentima, ni spomena integracijama, predaji suvereniteta, ljubljenju nekih drugih boja, znakovlja i pozdrava osim NAŠIH STARIH HRVATSKIH, prepoznatljivih i časnih, neuništivih jer su utkani u nas duh, biće, volju, snagu, prošlost, sadašnjost i budućnost. Naš je identitet jasan: nama poštenima svaki dan, a onima drugima samo kad baš mora.

E pa mora. Došlo je i to vrijeme da baš mora svakom biti očito tko smo i što smo . Bez Hrvatske kakvu osjećamo, kakvu volimo, o kakvoj pjevamo i kako joj se radujemo, ne bismo bili Hrvati .

Save

Save

SaveLoading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci