nacija.hr

DOMOVINA i dalje “u dobrom stanju”, a NAROD ubrzano izumire!

Baš mi je muka od toga ‘navijačkog domoljublja’ u kojem se očituje samo egoizam, dok je spremnost na žrtvu za svoj narod (koji i dalje ubrzano izumire!) većini matematička i životna nepoznanica!

Tekst: don Anđelko Kaćunko

PONEDJELJAK, 25.6.
Kosturi nad praznom Šaranovom jamom
Sve pacijent do pacijenta –
Inteligenti bez kvocijenta!
Paranoik do paranoika,
li(n)kovi dnevnih Crnih kronika!

Održana je još jedna – na sramotu cijele Hrvatske, a poglavito na obraz ličkih političara, vlasti i naroda – komemoracija na Jadovnu (Velebit) u režiji Milorada Pupovca. Nad praznom jamom opet su izrecitirane stare mitološke laži o nekoliko desetaka tisuća (oko 40.000) bačenih u Šaranovu jamu… Molitva za pokojne, kao i svaki duhovni sadržaj, čista je šaka u oko unutar toga blasfemnog čina… Nemam riječi… – ne znam do kada moramo trpjeti taj teror i podnositi te političke “crne mise”… Hrvatska bi vlast odmah trebala tu groznu LAŽ zabraniti, kao i sve druge slične (npr. onu u Hrbu, tj. u “Srbu”… itd.), a ako ne želi onda narod mora pokrenuti referendum o tome i zahtijevati intervenciju EU – po cijenu da nam zabrane komemoraciju na Bleiburgu!

UTORAK, 26.6.
“Evolucija” – u rikverc…
Jučer su diljem Hrvatske slavljene “mise za domovinu”. Premda je DOMOVINA i dalje “u dobrom stanju”, a NAROD ubrzano izumire! U crkvi Sv. Marka u Zagrebu euharistijsko slavlje predvodio je kardinal Bozanić. Glavna tema propovijedi bio mu je POREZ, što je čisti PORAZ, jer od 68 rečenica tek je u 63. (i to samo JEDNOM u obliku pitanja!) spomenuo DEMOGRAFIJU – a narod je na rubu demografske provalije! Pred njim je u prvim klupama (umjesto u “magarećoj”, kad bi u crkvi postojala) bio i slušao ga cijeli tzv. državni Vrh. Nažalost, po broju DJECE oni su svi zajedno – hrvatsko DNO!

Opet majmuni u ZOO u Maksimiru prognoziraju rezultat utakmice, javlja najprije tabloid “24sata”. Priča jedan tzv. edukator kako su nekom majmunu (zaboravio sam mu ime – a valjda je osposobljen, tj. “educiran” i za proricanje) dali dvije posude s hranom, jedna je bila “hrvatska” a druga “islandska”. Majmun se malo predomišljao, gledao, vrtio… i na kraju smazao hranu iz “hrvatske”, što je JASAN ZNAK da će, premda teško, Hrvatska pobijediti. U slučaju utakmice s Argentinom majmun navodno uopće nije imao dvojbe – odmah se opredijelio za Hrvatsku. Zato smo onako glatko ‘smazali’ “gaučose”. Ali, čudna je i zanimljiva tolika orijentacija na majmune i magijsko oslanjanje na njihove instinkte (premda to sve može biti nečija igra i šala), jer milijuni ‘majmuna’ na tribinama s obje “zaraćene strane” najozbiljnije uzimaju takve prognoze – ako ‘pravi’ majmuni “prognoziraju” pobjedu njihove strane…

No odkud u ovoj sunovratnoj civilizaciji tolika ‘fiksacija’ na životinje? Gdje je danas temelj goleme ljubavi prema životinjama i tolike empatije prema njima? Odgovor na tu zagonetku može se – po analogiji – izvući iz razgovora koji je za NL dala “slavna američka filozofkinja” Judith Butler, feministica i zagovornica rodne teorije (nakon što je u Rijeci održala predavanje o nenasilju – zanimljivo i znakovito, niti ju je tko pitao, niti je ona sama spomenula ABORTIVNO NASILJE nad nerođenima!). Kaže: “Problem s empatijom je da ljudi često osjećaju empatiju za one koje doživljavaju JEDNAKIMA sebi. Drugim riječima empatija često pretpostavlja da smo ISTI… Naši životi mogu biti jednako vrijedni bez da budemo potpuno jednaki.” Očito, njihova tzv. evolucija gubi empatiju za (neke) ljude ter ide velikom brzinom ‘u rikverc’!

SRIJEDA, 27.6.
Radost i žalost navijačkog domoljublja
Jaooooo… – nogometno ludilo postaje nepodnošljivo! Automobili ukrašeni hrvatskim zastavicama i ostalim rekvizitima… publika puca od ponosa nad uspjesima naše reprezentacije i zadovoljno podriguje nakon velike količine piva… Baš mi je muka od toga ‘navijačkog domoljublja’ u kojem se očituje samo egoizam, dok je spremnost na žrtvu za svoj narod (koji i dalje ubrzano izumire!) većini matematička i životna nepoznanica!

Ipak, u ljetnoj “sezoni kiselih krastavaca” vlastnici medija i režiseri javnih zbivanja smatraju da nogomet nije dovoljan za odvraćanje pozornosti od bitnoga ni za zaglupljivanje pa zato SVAKI DAN jadni narod uglavnom gleda i sluša (a najmanje čita!) o nekakvoj drami u SDP-u – ispada da je taj jadni Bero “državni neprijatelj br. 1”! Premda je tjelesno gromada, tj. “komadina” od čovjeka, on ne zna tko mu (političku!) glavu nosi. Tko imalo išta kuži jasno mu je kakva je to igra – podla podvala plitkom i površnom narodu za svađu oko nebitnoga i za naivno očekivanje nekakvih nedefiniranih promjena… odnosno novih lažnih obećanja nakon četiri “godine koje su pojeli (medijski i politički) s/kakavci…! Nakon kojih dolaze nove četiri ‘gladne godine’, u kojima će pamet, živce i novce žderati novi SDP-‘komadine’ – Siniša, Davorko, Peđa… (i oni koji im ili kojima oni okreću leđa…)!

ČETVRTAK, 28.6.
Politički i glazbeni Sex-Drugs-Partyji
Aleksandar Šešelj na sjednici Parlamentarne skupštine VE u Strassbourgu – ej, to nije srbijanska Skupština! – pitao kada će Hrvatska “vratiti RS Krajinu ljudima koji su pobjegli od ustaškog noža?” Budući da tip ima samo 25 godina – a sin je ratnoga zločinca Šešelja! – i nakon tih riječi nije uhićen, očito je da ga EU birokrati (pamtite što vam kažem!) pripremaju za predsjednika Srbije nakon što i ona uđe u EU! Jer on je već genetski određen za vođu, tj. za “demokratskog vožda”, kakvih i u EU i u Hrvatskoj ima ‘legija’, a sve ih ‘odlikuje’ isti četverostruki mentalni sklop: 1. njeguju kult velikog vođe; 2. prakticiraju ispraznu domoljubnu retoriku; 3. provode primitivno nametanje jednoumlja; 4. narod odgajaju po formuli: “Vjera i Kultura – NE, Politika i Zabava – DA!” Dakle, čista katastrofa glupog naroda…

Na Zrću izboden Britanac (26 god.) i to na kraju drugoga dana famoznog Hideout festivala, na kojem je tisuće Britanaca. Nema što drugo biti nego sukob zbog droge… Jedan dnevni list prenosi izjavu mještanina Novalje: “Tu teku rijeke alkohola i troše se gomile droge. Pa pogledajte koliko je na plaži ostalo ampula. Puno njih uzima droge i agresivni su. Puni su novaca…!” Što reći nego “blago narodu koji ima takvu omladinu!” – kako se u komunizmu govorilo. Osim toga, ta tragedija je zbilja ‘sjajan’ uvod u splitsku “Ultru” – sličan festival elektroničke glazbe, a zapravo totalni sodomo-gomorski Sex-Drugs-Party! Jao onima koji misle da će profitirati od toga soton(erij)skog biznisa!

PETAK, 29.6.
Drogiranje naroda politikom i kulturom smrti
U Turskoj narod masovno nadrogiran politikom – svi u transu zbog pobjede “sultana” Erdogana! Na Zapadu mediji upozoravaju na pobjedu populističke demokracije. Uh, kao da je kod njih drukčije! Pa tzv. Demokracija je samo umijeće manipulacije prema stupnju razvoja onih kojima se manipulira. Turcima će biti kasno kad shvate da je sve bio EDROGANSKI san…

I danas svi o “ratu” u SDP-u – riječ je o bitki za rušenje ili ‘spašavanje vojnika’ Bere… – premda je to za narod totalno nebitna tema…! Odnosno, “važna” je koliko i lanjski crveni snijeg (obojan afričkim pijeskom i Plenkyjevim ‘afričkim standardom’)!

Nastavljaju se napadi na Trumpa zbog nekakvog odvajanja djece od roditelja… spominju se čak i koncentracijski logori (poput nacističkih!) u kojima su ona navodno smještena… itd. A ti isti novinari i mediji nikada ni riječi ne kažu protiv političara-roditelja (zapravo NERODITELJA!), koji SEBE ‘odvajaju’ od DJECE, tj. uopće NEMAJU DJECE – evo cijela lista uglednih “enkadiovaca” (No Kids, Double Income – ‘bez dječice, dvije plaćice’!):

– Francuski predsjednik Macron – nema djece!

– Njemačka kancelarka Angela Merkel – nema djece!

– Britanska premijerka Theresa May – nema djece!

– Talijanski bivši premijer Paolo Genziloni – nema djece!

– Nizozemski premijer Mark Rutte – nema djece!

– Švedski premijer Stefan Löfven – nema djece!

– Škotski premijer Nicola Sturgeon – nema djece!

– Jean-Claude Juncker predsjednik Europske komisije – nema djece!

I tako dalje… Ma ništa DALJE… to je drogiranje naroda kulturom smrti – put prema DOLJE!

Toga, očito je po riječima u Sv. Marku, nije svjestan ni kardinal Bozanić… jer ne zna da NE rađaju djecu ni bogati ni siromašni, nego samo: 1. oni koji DJECU VOLE, 2. oni koji se “ne čuvaju djece” kontracepcijom, 3. oni koji čuvaju 1. Božju zapovijed čovjeku: “Plodite se i množite…!”

SUBOTA, 30.6.
CroEUforija – priprema za nove ‘četverorede’?
Senzacionalna vijest: U Hrvatskoj neće biti kontroliranih centara (za prihvat tzv. neregularnih, tj. ilegalnih migranata), nego će se oni stvoriti u zemljama koje su ih voljne izgraditi – glasi zaključak upravo održanog Summita EU-premijera (njih 28 komad/in/a) o migrantima! Hm, čisto sumnjam… jer Hrvatska je već predviđena (samo nam to još javno ne govore!) kao totalno “kontrolirani centar” za imigrante. To treba stavljati pod nos političarima kada sutra budu u croEUforiji zbog tzv. članstva u EU-‘hotspotu-meltingpotu’!

Moj imenjak Bosančić (možda smo čak i nekakav rod) iz Dugopolja, dobio EUvjetno 15 mjeseci zatvora – za razliku od Hrvatske koja je dobila već pet godina! – zbog tzv. pozdrava ispruženom rukom (tj. pokazivanjem koliki su kukuruzi na Bleiburgu)… Dakle, ta UVJETNA kazna za sada je UMJETNA… ali tko zna kakvi nas još STVARNI četveroredi čekaju – ‘križni put’ imigranata u Hrvatsku, a Hrvata iz Hrvatske…?!

Veliki požar na Agrokorovoj farmi kod Vinkovaca! Strahota – izgorjelo10.000 svinja, a spašeno samo 300! Dok još uvije traje refarma tvrtke, a “istraga je u tijeku”, sigurno je samo to da u svim sličnim katastrofama uvijek netko izvuče korist… pa će i u tome slučaju goleme štete netko imati veliku agrokorist!

DAN GOSPODNJI, 1.7.
Peta godišnjica Aneksije HR u EU
Prošlo je već pet godina od početka lezbijskog odnosa RH i EU, 1.7.2013. – baš kako ga zorno prikazuje spomenik u Zagrebu, koji pokazuje ‘hrvatsku’ Kocku na EU-Petokraki…! Zato sva politička RODbina te goleme “obitEUlji” danas slavi dana svoga začeća… svjedočeći svojom živom i zdravom petoljetkom ujedno da je svaki namjerno izazvani prekid trudnoće – ZLOČIN! Jer da je netko u bilo kojem mjesecu EU-trudnoće s Hrvatskom, legalno ili ilegalno, prekinuo razvoj ploda odnosno Crofetusa, ni njih ni njihova slavlja danas ne bi bilo… Mediji sve zamagljuju prenoseći izjave “što bi bilo da nismo ušli”, a neki ističu kako je Predsjedničina sjajna linija sve fascinirala… itd. itsl… A to što će ‘hitleruro’ uskoro zgaziti kunu… to što ubrzano izumiremo kao narod… itd. itsl… o tim “prednostima ulaska” ni jedan politički joy killer ne usudi se ni pisnuti…

Večeras je u “ogledu s Dancima” hrvatski ‘Vatrenutak’ istine… – sudeći prema najavama uglednih nogometnih znalaca ali i 3,5 milijuna ‘stručnjaka’! Zaboravili su reći – PONOVNO, što je sasvim logično, jer svaka je takva utakmica za svaku momčad svojevrstan “trenutak istine”… Svakako, radujući se svakom uspjehu Hrvatske, ne mogu ostati ravnodušan na pametnu izjavu Milojka Pantića, legendarnog srbijanskog sportskog komentatora: “Ništa lakše nego ojađenom narodu kao duhovnu hranu ponuditi pobjedu Srbije nad Hrvatskom ili obrnuto, kao pobjedu Dinama nad Partizanom. Tako se frustracija liječi mržnjom prema nogometnim protivnicima.” Tako se za sport – a nogomet je tu bez premca! – može reći da je kao i diplomacija “nastavak rata drugim sredstvima”. Ali, znademo, može biti i – priprema…!

Još jedna senzacionalna vijest: holivudski glumac Rade Srbedžija alias Lear III. Brijunski, vozio pijan u Americi. Naravno, tamo policija ne gleda ni kroz prste, ni kroz tv-ekran pa je bradato Teturalo moralo platiti kaznu “na licu mjesta” pa je odmah nakon toga pušteno – kako je samo priznalo (što znači da je i bilo uhićeno!). Ali evo njegova zanimljiva izjava (i koristna za usporedbu s izjavama političara!) iz “tamo-daleko”-tabloida: “Nije bilo nikakvog prekršaja u vožnji. Zaustavili su me rutinski i budući da sam popio tri čaše vina, alkotest je bio malo iznad dozvoljene granice.” Ha ha haaaa… a dok je u Zagrebu glumio glumca pa se oblokavao svaku drugu večer, jadna je Gavella morala odkazivati predstave “zbog BOLESTI glumca”!

I još jedna važna po(r)uka Hrvatima – iz intervjua u NL: Alison Spilana, članica Irske udruge za planiranje obitelji, objašnjavajući “uspjeh” Irske (danas ‘obećane zemlje’ mnogim Cronaivcima, a sutra Cronaircima!), kaže: “Irsko duštvo liberalizirali su otvorenost ekonomije, PAD AUTORITETA CRKVE i useljenici…!” Sapienti sat (a blenti ni budilica)! Bože, čuvaj Hrvatski narod od zaPADA!Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci