nacija.hr

DEVASTACIJA HRVATSKE VOJSKE: Tko će nam čuvati Domovinu ako svi vi odete?

Ana Herman na svom facebook profilu iznosi svoju šokiranost žalosnim stanjem do kojega su hrvatske vlasti od 2000. godine do danas svjesno dovele Hrvatsku vojsku.

Tekst: mr. sc. Ana Herman

Sjedim s mladim pripadnikom najelitnije jedinice HV-a i zaključci do kojih dođoh apsolutno su šokantni, gori od prethodnih.

Ukratko, totalna devastacija, rashrvaćenje, dekristijanizacija, anacionalizacija te doslovna glad, financijska bijeda i javno ruglo koje su provodili Mesić i Josipović, kao i svi MI6 ministri obrane tijekom njihova predsjednikovanja, toliko su uzeli maha, i kulminirali na Kotromanovicevom valu rastjerivanja, da HV u borbenom smislu više ne postoji. Iz vojske je pobjegao svatko tko je mogao i imao kamo (naravno, prekaljeni ratnici zgroženi su otišli jos 1996. kad su vidjeli što se sprema i tko to sprema). Danas je rasulo toliko da se ugovori nude na neodređeno vrijeme, umjesto na 2 ili 4 godine. Jednostavno nema kadra za popuniti ni onaj bijedni minimum od dvije aktivne brigade i nekoliko popratnih cjelina. Da ironija bude veća, kriteriji za izbor toliko su obesmišljeni i ponižavajući za Hrvate da bez problema pod oružjem marširaju ateisti i nedomoljubi (da ne kažem konkretniju riječ).

Umjesto da se sa spiskova primača “mirovina” i plaća smjesta delistira bar 50.000 “korisnika” (tj. štetnika) i umjesto da se na neodređeno vrijeme obustavi isplata bila kakve povlaštene mirovine i da se taj novac preusmjeri na kvalitetan izbor, obuku i financijsku podršku Oružanim snagama (uz obavezno vraćanje Domovinskog odgoja i drugih sadržaja prisutnih do 2000.), naši razni Kotromanovići i njegovi prethodnici pomalo su smanjivali plaće pripadnicima OS-a i sveli ih na oko 60% nekadašnjih (po kupovnoj moći i na manje).

Kad sam početkom proljeća isto tako razgovarala s jednim drugim pripadnikom jedne postrojbe (ne znam koristi li se još riječ “postrojba”), nekako smo dosli na temu što dalje. Kaže on meni “Idem u Švedsku kad mi istekne ugovor”. Zgrozila sam se. Nisam znala sto drugo reći osim: “Tko će nam čuvati Domovinu ako svi vi odete?”Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci