nacija.hr

Što nas čeka ako Hrvatska osvoji nogometno prvenstvo i bude prvak svijeta?

Znam, navijate za Hrvatsku. Neka, i ja navijam. Želja vam je da odemo što dalje ili još bolje, da osvojimo svjetsko prvenstvo? Ma, sve super, ali ajde razmislite, to je u konačnici zabava za puk, za široke narodne mase. Tako je uvijek bilo. Uvijek su oni koji su gazili narod smišljali načina kako da skrenu pozornost naroda s problema. Daj narodu kruha i igara i narod sretan. Što zna narod jer narod je obična stoka koja služi svojim gospodarima. Tako ove godine imamo Svjetsko nogometno prvenstvo, pa ćemo za par godina imati Europsko, u međuvremenu će biti rukomet, košarka, da ne spominjem Olimpijadu – ljetnu i zimsku koja se održava u čast demonima. I eto vama veselja. A rijetko tko shvaća da je to sve skupa i zamišljeno kao nekakav ispušni ventil kako bi se skrenula pozornost od jada i muke gdje vas zlikovci vode.

Sve je isto. Knjiga Propovjednikova 1,10 kaže: „Što je bilo, opet će biti, što se je dogodilo, opet će se dogoditi i ništa novo nema rod suncem.“

Tako i sve te “sportske zvijezde“ su, kao i kod Rimljana, i dalje obični gladijatori u službi onih koji drže moć u svojim rukama. Zadaća gladijatora je da zabavlja narod i da se ne bavi životno važnim problemima.

Eto, neka Hrvatska bude prvak svijeta u nogometu, ma, neka bude prvak svijeta u svim sportovima ovoga svijeta. I što onda??? Hoće li vam biti bolje u životu? Hoćete li imati za režije nakon toga? I to režije koje su vam nametnuli oni koji organiziraju utakmice? Hoće li to poništiti sve one odurne zakone kojim vas ubijaju i tlače? Ma, samo neka Hrvatska bude prvak svijeta i odmah će nestat svi krediti, sva zaduženja,… jel’ da? Odjednom će vaša plaća biti veća, jel tako?

Ma, tužan sam. Danas sam pogledao video koji je objavio Živi zid na svojoj Facebook stranici. Čovjeku, 100% invalidu su došli oteti njegov jedini dom. I to dom koji je kupljen preko humanitarne akcije. Ne otimaju mu dom zbog toga što je taj čovjek nešto nekome dužan nego isključivo zato što nizom okolnosti taj stan nije prepisao na sebe. U međuvremenu je tvrtka koja je prodala stan otišla u stečaj. I sad zlikovci, nemoralni i lišeni svakog osjećaja savjesti su naumili oteti taj jedini dom tom čovjeku. Zašto? Pa, ovršuju tvrtku koja je prodala taj stan kupljen na humanitarnoj akciji! Nema veze što je taj stan plaćen. Nema veze što je ta tvrtka izbrisana iz Registra i kao pravna osoba više ne postoji. Nema veze što je čovjek prikovan za krevet. Ma, nema veze… Oni samo rade svoj posao. Isto kao i većina vas koji ovo čitate. Svi samo rade svoj posao.

 

Ma, što pričam? U nedjelju će utakmica i svi oni „koji samo rade svoj posao“ će navijati da Hrvatska pobijedi Dansku. Jer nogomet je bitan. Što te briga za tamo nekog čovjeka kojemu otimaju dom?! Toliko ti je nogomet bitan da si kliknuo na ovaj članak, a baš te briga što se ljude izbacuje na ulicu?!

I razmišljam se, kada bi tog čovjeka izbacili na teren gdje će igrati reprezentacija Hrvatske, koliko je vas kojima bi on smetao i tražili da ga maknu s terena samo da se utakmica nastavi?! Jer važno je navijati za Hrvatsku! Za ljude vas ionako nije briga.

Elvis DusparaLoading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci