nacija.hr

Zašto „katolički“ mediji u Hrvatskoj kriju da je Vatikan poslao svoga predstavnika na skup Bilderberg grupe?

U tekstu „Vatikan se odazvao na poziv Bilderberg grupe i poslao svog predstavnika na “sastanak u tami”?!“, Mate Knezović je, koliko je nama poznato, prvi u Hrvatskoj dao svoj komentar na to nedopustivo sudjelovanje Vatikana u skupu koji je organizirala Bilderberg grupa.

Nakon toga, počeli su se javljati neki „katolici“ koji svim silama žele zataškati svako neprijateljsko djelovanje usmjereno protiv Katoličke Crke. Tako oni glasno negoduju što se Mate Knezović, kao aktivni katolik, usudio izreći svoj stav o događaju za koji je, do samo par godina prije, bilo nezamislivo da bi Vatikan mogao sudjelovati?!

Iako je Mate vrlo oprezno naveo činjenice, takvima, kako se čini, ne smeta što je Vatikan poslao svoga predstavnika na taj „sastanak u tami“ nego što je Mate Knezović javno rekao da se s time ne slaže?!

Pratite „katoličke“ medije i sami recite koliko ih je izvjestilo o tom događaju? Ako kriju, zašto kriju? Nije valjda da je to nešto sramotno? A ako je sramotno, zašto onda šute i ne viknu glasno kako se protive tome?

Jesu li se oni na taj način zapravo svrstali na stranu onih koji aktivno rade protiv Katoličke Crkve u njenom rušenju iznutra? To neka svatko prosudi sam za sebe no, upravo Katekizam Katoličke Crkve govori što će se događati s Crkvom u posljednje dane i koja je to posljednja kušnja Crkve:

 675 Prije dolaska Kristova Crkva mora proći kroz posljednju kušnju koja će uzdrmati vjeru mnogih vjernika. Progonstvo što prati njezino putovanje na zemlji otkrit će “otajstvo bezakonja” pod oblikom religijske obmane koja će ljudima nuditi prividno rješenje njihovih problema po cijenu otpada od istine. Vrhovna religijska obmana jest obmana Antikristova, to jest obmana jednoga pseudo-mesijanizma u kojemu čovjek slavi sam sebe mjesto Boga i njegova Mesije koji je došao u tijelu.

 676 Ta Antikristova obmana već se ocrtava u svijetu svaki put kad se hoće u povijesti ispuniti mesijansku nadu koja se može dovršiti samo onkraj povijesti kroz eshatonski sud: Crkva je, i pod njegovim ublaženim oblikom, odbacila krivotvorenje budućeg Kraljevstva Božjega pod imenom milenarizma, osobito pod političkim oblikom jednoga sekulariziranog mesijanizma, “u svojoj bîti izopačenoga”.

 677 Crkva ce ući u slavu Kraljevstva samo kroz taj posljednji Vazam, u kojemu će ona svoga Gospodina slijediti u njegovoj smrti i njegovu Uskrsnuću. Kraljevstvo Božje neće se dakle ostvariti nekim povijesnim triumfom Crkve po nekom uzlaznom napretku, nego pobjedom Božjom nad posljednjom navalom zla, pobjedom koja će učiniti da Zaručnica Kristova siđe s Neba. Triumf Božji nad pobunom zla poprimit će oblik Posljednjega Suda nakon posljednjeg kozmičkog potresa ovoga svijeta koji prolazi.

Elvis DusparaLoading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci