nacija.hr

Elvis Duspara: Otvoreno pismo Vladi RH i HRT-u

U svom „Otvorenom pismu Vladi RH i HRT-u“ Antifašistička liga RH je grubo oklevetala Elvisa Dusparu i njegovu knjigu „Krug zemaljski“ te na taj način ga primorala da i on napiše svoje „Otvoreno pismo Vladi RH i HRT-u“ koje prenosimo u cijelosti.

Tekst: Elvis Duspara

S obzirom da je Antifašistička liga RH u svom „Otvorenom pismu Vladi RH i HRT-u“ potpuno izvan svakog konteksta uključila priču o ravnoj Zemlji i mene osobno, tražim od svih babilonskih medija koji su objavili „Otvoreno pismo“ Antifašističke lige da na isti način i na istom mjestu objave i ovo moje „Otvoreno pismo“.

Naime, babilonski mediji su prenijeli između ostaloga i klevetničku rečenicu:

Tu se ne radi niti o slobodi na drugačije mišljenje niti o, za sada još bezazlenim, glupostima poput one da je Zemlja ravna ploča. I širitelj te „istine“, Elvis Duspara, inače javni promotor ustaštva i NDH, iznosi svoje argumente u debeloj knjizi „Krug zemaljski“.

Potpuno bi bilo suludo pokušavati se opravdati na ovu klevetu jer oni koji znaju moje stavove kao i sustav vrijednosti koji zastupam jako dobro znaju da ja ne promoviram niti ustaštvo niti NDH nego promoviram isključivo Istinu i Kraljevstvo Nebesko.

Opravdavati se za klevetu da ja promoviram ustaštvo i NDH bi bilo jednako suludo kao i očekivati od Zorana Pusića da demantira da nije šnaucer ili da nije u nikakvom rodu sa šnaucerima.
Ako netko ne zna tko su šnauceri, to su vam oni simpatični psi poznati po svojim karakterističnim brkovima. Dakle, nema smisla da se Zoran Pusić opravdava da nije šnaucer kad svi znamo da on nije šnaucer. Iako, istina, ima brkove.

No, ono što me jako povrijedilo u tom „Otvorenom pismu“ Antifašističke lige RH je da su spomenuli knjigu „Krug zemaljski“ i pri tome napisali da je moja knjiga debela?!

Mislim, stvarno, kako netko može reći za moju knjigu da je debela? Jel’ to znači da Antifašistička liga čita i cijeni samo tanke knjige? Kakva je to diskriminacija po pitanju debljine??? Nemojte tako drugovi i drugarice. I debele knjige imaju svoje dostojanstvo. To što Antifašistička liga RH cijeni i voli samo neke tamo tanjušne knjižice, ne daje im za pravo rugati se nečijoj debljini, pa tako niti debljini knjige „Krug zemaljski“!

Mogao je Zoran Pusić spomenuti da knjiga „Krug zemaljski“ ima preko 400 fotografija u boji, da ima oko 180 poveznica na primarne izvore, da ima oko 120 biblijskih citata… Mogao je, ali nije! Umjesto svega toga Zoran Pusić kaže, onako grubo, da je knjiga „Krug zemaljski“ debela?! Kako mu nije neugodno? Jel’ on zna kako se sad moja knjiga osjeća? Sve te tanke knjigice, koje nitko živ ne čita se sada rugaju i smiju mojoj knjizi. Kažu tko joj je kriv što tako debela nije financirana iz državnog proračuna, gradskog proračuna,… ministarstva kulture… ili iz kojeg već fonda se financiraju te tanke knjižice koje nitko ne čita.

Mislio sam i ne reagirati na to „Otvoreno pismo“ Antifašističke lige RH, ali preko jedne stvari nikako nisam mogao prijeći. Pazite, nigdje niti jednom jedinom riječju nisu spomenuli da se knjiga „Krug zemaljski“ može kupiti na svim kioscima Tiska!!! Zamislite to, niti jednom jedinom riječju?!

Em je debela, em ne spomenu gdje se može kupiti?! Pa, dokle to ide?! Dobro da im nije zasmetalo i što je tiskana u boji i to na kvalitetnom papiru?!

Spomenuti mene i moju knjigu „Krug zemaljski“, a ne reći da se može kupiti na svim kioscima Tiska stvarno nije u redu. Tako nešto može učiniti valjda samo onaj koga ne zanima istina.

 Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci