nacija.hr

Zar je moguće da pater Ike Mandurić ne zna, ili hini neznanje pa nas obmanjuje?

Našem dragom i poštovanom pateru Iki ne treba kritika već poruka da svaki vjernik u „crkvu svoju“ treba ući i poput Isusa Krista Farizejima poručiti: „Vama je đavao otac“!

Tekst: Smiljan Strihić

Prošli je tjedan nekoliko portala objavilo tekst patera Ike Mandurića sa stranica facebooka u kojem je uvodno citirao Stepinčeve riječi: „Ja bih bio ništarija, kad ne bih osjetio bilo hrvatskog naroda“. Pa Ike dalje komentira: „Bože, kako ovo neugodno zvuči! Ove Stepičeve riječi mogle bi jako boljeti ovih dana. Iako,ne bi tako trebalo biti. Naprotiv, ovo bi morao biti stalni refren svakodnevnog političkog promišljanja i djelovanja, iznad svih briselskih, njujorških, beogradskih, ili soroševskih (ili zastupničko – manjinskih), i bili čijih drugih nalogodavanja“. Dalje u tekstu spočitava HDZ-u i svim vladajućima poslije Tuđmana što su bili poput Stepinčevih „ništarija“ ne osluškujući bilo naroda, rasprodavši resurse i hrvatske vrijednosti. Spominje nam nametnutu Istanbulsku konvenciju, Karamarkove i Plenkovićeve otpore referendumima kojima je razlog otimanje HDZ-a svome izvornome učenju i samome članstvu. U tom se ozračju kaže Ike, zaglušuje glas naroda dok vlast prima naloge od raznih svjetskih kriminalaca i bandi za koje provode antihrvatsku politiku, bez sluha i poštovanja za ono što narod hoće. I sada dolazi ono glavno što je od jednog svećenika, Božjeg pastira, patera Ike Mandurića neprimjereno i u današnjem vremenu PRIJETNJI zbunjujuće.

Pater Ike pita:

– Tko je naručitelj stalnog obezvrjeđivanja Domovinskog rata?

– Tko je naručitelj usvajanja Istanbulske konvencije i nametanja rodne ideologije??

– Tko je i za koju uslugu naručitelj obezvrjeđivanja hrvatskog gospodarstva?

– Tko je naručitelj projugoslavenskog kadroviranja vanjske politike?

– Tko je bio naručitelj razaranja instituta braka kao zajednice žene i muškarca?

– Tko je naručitelj opstruiranja istrage hrvatskih grobišta i logora Jasenovac?

– Tko je stvarni naručitelj devijantne kurikularne reforme i njezine hitne provedbe?

– Tko je naručio nemar i nehaj oko Hrvata Herceg bosne?

– Tko je naručio da se hrvatska moć od miljun glasova dijaspore svede samo na tri zastupnika?

– Tko je naručitelj marginaliziranja Vukovara; nemara oko Ovčare,nemara oko promocije vitezova Domovinskog rata, populariziranje i rehabilitiranje četništva, progona Thompsona; nebrige oko haške šestorke, zaborava pokojnog Praljka; prodaje hrvatskih medija; monopola Deusche telekoma i njegovog planetarnog kriminala; korumoiranost sudstva; kadroviranje ustavnog suda, instaliranje destruktivnih državnih odvjetnika….

Kaže na kraju pater Ike: „Netko je – a mi nismo. Pa moramo znati tko je?

Pročitavši ovo ostao sam još više zbunjen, pomalo i žalostan. Zar je moguće da jedan naš „Pastir“ ne zna odgovore na ova pitanja, ili hini neznanje pa nas obmanjuje? I jedno i drugo nije dobro, budući znamo koliko pater Ike radi okupljajući poglavito mlade vjernike na svojim predavanjima, propovijedajući riječ Božju. Radeći to na Božju slavu, sigurno je dobro upoznao bilo svoga naroda, jer poglavito mladi vjernici odražavaju vjeru svojih bližnjih, kako roditelja, tako i okruženja u kojemu rastu. Nedopustivo je poznavati bilo samo svoga naroda, a zanemariti bilo neprijatelja svojih. Kršćani ljube svoje neprijatelje, ali koga bi ljubili da ih nema, tako znamo nema u povijesti naroda bez neprijatelja što nam govori i Biblija u brojnim poglavljima i redcima, od Starog do Novog Zavjeta.

Ne moramo se mnogo truditi prisjećajući se bliže povijesti i izdajstva prema „Pešti“ i Beču vrlih Janka i Ivana Draškovića, Gaja i Folnegovića, koji izdaše prosti naš katolički puk. Jutrom bi na mise s njima hodili a noću se u masonskim ložama „Đavlu“ klanjali. Sjetimo se Trumbića, Meštrovića, Potočnjaka i drugih iz Jugoslavenskog odbora i koju nam sudbinu oni skrojiše. A što reći brojnim „gusanima“ u magli i gdje nas oni povedoše i čiji nalog ispuniše? Nisu bolji ni hrvatski komunisti u partizane preobučeni, te kao ISIL narod prevariše i sotonin znak im na kape staviše. Ali svi oni se na masonski pogon „made in London“ pokrenuše kako bi Krista i vjeru kršćansku razorili i narod hrvatski u roblje pretvorili.

Tako nas je ovom objavom pater Ike Mandurić ražalostio što nam govoreći poput nekog iz dubine zapuštenog kafića u predgrađu nudi tjeskobu, nemir i beznađe. Stoga našem dragom i poštovanom pateru Iki ne treba kritika već poruka da svaki vjernik u crkvu svoju treba ući i poput Isusa Krista Farizejima poručiti: „Vama je đavao otac“! Imati obrazovanje, često je jalovo bez postojane molitve i učenja spoznajući istinu koja postaje put i život. A na tome putu i u životu nije dopušteno ne znati, već prorokovati.Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci