nacija.hr

Istina o Jasenovcu: Opći napad totalitarista na slobodu

Možda je i za nas ovo idealan trenutak da ih, konačno, na javnoj sceni, u frontalnom sudaru, bez kuknjave i jadanja, zbacimo s javne scene jer ne pripadaju slobodnom društvu i u neprestanom su ratu protiv hrvatskog naroda? Oni misle da je došao njihov čas za obračun s istinom i hrvatskim narodom, no ne znaju da je hrvatski narod najjači onda kad su sile mraka najgušće.

Tekst: Mate Knezović

U Hrvatskoj se boj bije. Totalitaristi svih boja udruženim snagama krenuli su na čovjekovu slobodu. Za povod su iskoristili emisiju Dobar dan Hrvatska, koju uređuje iznimno profesionalna, elokventna i odvažna dama, majka odgojene djece… Karolina Vidović Krišto. Zbor totalitarista od svetosavskih velikosrba, genderista, lažnih antifašista, komunista, sluganskih Hrvata, liberalnih fašista, jugofašista… svi su odvažno stali u stroj. Ni činjenica što je njezin gost bio čovjek po podrijetlu (s očeve strane) Srbin, čiji je djed poginuo u partizanima, a dobar dio obitelji jedno vrijeme bio interniran u Ustaški logor Jasenovac, nije mu pomogla. Našao se i on na udaru kao revizionist, ustaša, desničar… Iako oboje dobro poznajem kao otmjene i istinoljubive ljude ništa im ne može pomoći pred naletom zapjenjenih hordi novinarskih prodanih duša, udrugarskih agenturnih ekspozitura svega neljudskog, lažljivog i Smrti odanog, te političkih velikosrpskih elemenata i jugoslavensko-briselskih žbirova.

Za podsjetiti je javnost da su se Karoline Vidović Krišto već nastojali rješiti s HRT-a, davši joj izvanredni otkaz, kada je iznosila činjenice o Kinseyevom seksualnom odgoju prije nekoliko godina, no sud je pravomoćno presudio da se radilo o nezakonitom otkazu, te su je morali vratiti na njezino radno mjesto, isplatiti joj plaće, zakonske zatezne kamate i troškove postupka. Naravno da nitko od tih sitnih zlih dušica to ne smije spomenuti jer se smije napisati samo ono što gazdi gladi uši.

Možda je i za nas ovo idealan trenutak da ih, konačno, na javnoj sceni, u frontalnom sudaru, bez kuknjave i jadanja, zbacimo s javne scene jer ne pripadaju slobodnom društvu i u neprestanom su ratu protiv hrvatskog naroda? Oni misle da je došao njihov čas za obračun s istinom i hrvatskim narodom, no ne znaju da je hrvatski narod najjači onda kad su sile mraka najgušće.

No da, barem ukratko, odgovorim na pitanje na čijoj je strani Ustav i zakoni u toj borbi. Znam ja dobro da Njih ni Ustav, ni zakoni, ni pravda, ni pravila, ni jednakost, ni istina ne zanimaju, no bar da Mi znamo za taj alat.

Ustav u čl. 38. navodi sljedeće:

Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli.

Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja.

Zabranjuje se cenzura. Novinari imaju pravo na slobodu izvještavanja i pristupa informaciji.

Članak 6. Zakona o HRT-u, među ostalim, navodi da je HRT dužan:

– promicati nacionalne interese, pridonositi poštivanju i promicanju temeljnih ljudskih prava i sloboda, domoljublju, toleranciji, razumijevanju i poštivanju različitosti, demokratskih vrednota i institucija, civilnog društva, te unapređenju kulture javnoga dijaloga.

U čl. 7., među ostalim, navodi da je dužan:
– poštivati i poticati pluralizam političkih, religijskih, svjetonazorskih i drugih ideja te omogućiti javnosti da bude upoznata s tim idejama; HRT ne smije u svojim programima zastupati stajališta ili interese pojedine političke stranke, kao ni bilo koja druga pojedinačna politička, religijska, svjetonazorska i druga stajališta ili interese,

– nepristrano obrađivati politička, gospodarska, socijalna, religijska, zdravstvena, kulturna, obrazovna, znanstvena, ekološka i druga pitanja, omogućujući ravnopravno sučeljavanje stajališta različitih izvora.

Također čl. 69. Ustava jamči slobodu znanstvenog, kulturnog i umjetničkog stvaralaštva.

Međutim, svi znamo da HRT teško krši medijske slobode. Teško kršenje medijskih sloboda HRT je učinio već samim “ograđivanjem” od emisije Dobar dan Hrvatska u kojoj je nastupio Igor Vukić, iako stavovi koje je iznio nisu stavovi HRT-a, nego stavovi Vukićevog znanstvenog istraživanja. Sazivanje programskog vijeća HRT-a je daljnji dokaz da su teško ugrožene medijske slobode i sloboda znanstvenog stvaralaštva te pravo na sučeljavanje stavova. Valja podsjetiti da je u navedenu emisiju bio pozvan i Hrvoje Klasić, povjesničar, upravo radi sučeljavanja stavova, no on nije imao hrabrosti, a vjerojatno ni dovoljno argumenata, za sučeljavanje, pa je njegova ideološka falanga pokrenula mehanizme sile, progona i gušenja medijskih i znanstvenih sloboda.

Sve ovo nam govori da nisu na udaru prvenstveno Karolina Vidović Krišto i Igor Vukić, nego sloboda kao jedna od najviših vrjednota. Oni su samo simboli, no ako im dopustimo primjenu sile i naša sloboda postaje još više ugrožena. A ako ugroze slobodu, onda ćemo još intenzivnije tražiti svoje privilegije u Irskoj i počet će se ostvarivati Stazićev projekt u kojem više neće biti “šlampavosti”, nego će dovršiti djela svojih otaca.

Otpor tiraniji je dužnost, a o tiraniji je riječ!Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci