nacija.hr

VIJEST DANA: U susjednoj Italiji izvršen tihi državni udar?!

Govore li događanja u Italiji što čeka sve one koji žele izaći iz Euro zone?

Tekst: Smiljan Strihić

Danas se u Italiji potresla politička scena. Po nekim izvješćima iz stranih medija u susjednoj Italiji je izvršen tihi državni udar. To se dogodilo jutros i točno po definiciji što „državni udar jest“, a to je brz i nasilan državni prevrat. Danas je predsjednik Italije Sergio Mattarella odbio prijedlog Mandatara Giuseppe Contea o imenovanju Paola Savona za ministra financija. Kazao je: “Prihvatio sam sve ministre, ali Savona nas izlaže riziku izlaska iz eurozone“.

Istina da je Savona istaknuti talijanski ekonomist, euroskeptik i nekako mu smrdi eurozona, na čelu s okupiranom Njemačkom. Sada potvrđeni Mandatar Conte po talijanskom Ustavu može predložiti drugoga Ministra financija, ili Italiji slijede novi izbori. No nije se stalo na tome, jer predsjednik Mattarella vuče idući potez otkrivajući što i gdje ga žulja, pa za novog mandatara na brzinu i „ad hoc“ postavlja Carla Cottarellia, kažu nekakvog „majstor za rezove“ ali ono najvažnije što ima u životopisu,  zna se – bivši je dužnosnik, pogodili ste, MMF-a.

„Ma đe ga nađe“? rekli bi u Bosni. Kao da se ponavlja grčki scenario, rekli bi analitičari. Sada je procedura jednostavna i nakon odbijanja potpore u talijanskom Parlamentu, slijede novi izbori po zakonskom roku, a to je ne poslije mjeseca kolovoza.

Ovi uznemirujući događaji zbili su se danas i budite sigurni da će mainstream mediji ostati zatvorenih usta i bez oštrih osuda, a vrijedno će biti čuti vrlog manjinca, glasovitog demokratu i potpredsjednika Sabora Furia Radina. Hoće li osuditi ovaj čin uzurpacije biračke volje talijanskog naroda i neviđenog bezobrazluka talijanskoga predsjednika Mattarelle.

Možda nije svako zlo za zlo, poglavito ako se događa kod naših susjeda, jer iz ovog autokratskog čina koji ima sastojke fašizma se jasno čita kako europska masonska velevlast ima ciljane naputke koje svaki njihov namjesnik mora provoditi. Jednako tako, (ne moramo brinuti), je zarobljena Njemačka i ostale države u, i izvan asocijacije Eu. Osim što je ovo jasna poruka svima koji žele napustiti „logor europske unije“, tako je i onima koji vole biti zarobljeni u istome i naprosto žele da im netko drugi drži novčanik i sudbinu u rukama. Pa gospodo izvolite ovo komentirajte, samo molim suvislo, da ne bude nekih vapaja ili izvlačenja tipa; pa mi moramo biti zajedno, ne možemo sami i takve gluposti.

Ovo je poruka prvotno talijanskom narodu koji mora shvatiti da je zarobljen, još od onih krvavih ratova kada su se na krilima njihovog voljenog Garibaldijaujedinili, pa do današnjih dana kada im slijednik toga Garibaldija uskraćuje demokratsku volju. Jasno je da se protiv volje talijanskih birača provode želje masonskih okupatora, koji su istim rukopisom djelovali od poslijeratne Italije do danas. Poznato je – Italija je u četrdeset godina imala četrdeset i nekoliko premijera i bila neprestano destabilizirana, ponajviše sedamdesetih kada je surovo na ulici 1978. poput Gaddafija ubijen tadašnji premijer Aldo Moro. Što će se idućih dana događati i kakve korake će poduzeti koalicija Pet zvjezdica i Sjeverna liga nije poznato, ali nemaju veliki manevarski prostor, već moraju brzo donositi odluke. Ovo je takođe znak svim sličnim strankama i pokretima u Europi kako masonski čuvari Novog svjetskog poretka neće olako dopustiti velike turbulencije i promjenu robovskog sustava, koji preko dužničkog ropstva i eura osiromašuje i uništava stanovništvo starog kontinenta. Uz gospodarsko posrtanje tu je otvorena prijetnja imigrantske krize, kojom navedena bratija može pacificirati svaki prostor ili državu Unije koja se pokuša suprotstaviti poput Italije. Ovo pokazuje da na vlast ni u jednoj europskoj državi ne može doći ona skupina, stranka ili koalicija koju ti bjelosvjetski manipulatori nisu dubinski premrežili. Tko zna ima li takvih u Hrvatskoj?Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci