nacija.hr

VIDEO: Demokracija je sustav osmišljen da porobi čovjeka i udalji ga od Boga

Svaka vlast je od Boga! Onda dođe Zmija i kaže: “Bit ćete bogovi!”. Ljudi poslušaju Zmiju, odbace Boga i napišu Ustav u koji stave: “Vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu…”.
– Eto, sad mi određujemo tko će biti na vlasti. – misli narod koji se odrekao Boga.
Samo, i dalje je svaka vlast od Boga, a narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje. I kuka?! Pa, što kuka? Ako se narod odrekne Boga onda ima i bezbožničku vlast.

Tekst: Stjepan Razum

Na šestnaestoj “Književnoj večeri četvrtkom” Hrvatskoga književnoga društva Sv. Jeronima 27. travnja 2017. kršćanski pisac Elvis Duspara održao je predavanje “Je li demokracija najbolje družtveno uređenje?”.

Duspara je poznat u hrvatskoj javnosti po svome korjenitom opredjeljenju za Isusa Krista i dosljednoj primjeni evanđeoskoga – biblijskoga nauka u svakodnevnom životu. Stoga polazeći od objavljene istine, da svaka vlast dolazi od Boga, izveo je logički zaključak, da demokracija ne može biti dobro družtveno uređenje, jer u njoj vlast dolazi od naroda, t.j. od čovjeka. U tom smislu znakovite su sudske presude, koje se donose “u ime naroda”, a protiv toga naroda.

Vrhovno mjerilo u demokraciji nije Bog, nego čovjek. Umjesto Božjega zakona, u demokraciji su važeći ljudski zakoni. Stoga je dobro uređenje ono, koje poštuje Božje zakone, a koje se obično zove teokracija, t.j. uređenje u kojem Bog vlada.

Kako za čovjeka i za narod može biti dobro, postavlja Duspara javno pitanje, kad se ukidaju Božji zakoni zbog neke sekularnosti, i na njihovo se mjesto postavljaju ljudski zakoni, koji nisu drugo nego smišljeno sredstvo Božjega i ljudskoga neprijatelja – sotone.

U dvojbi, da li izlaziti na izbore, koji su prepoznatljivi znak demokracije, Duspara je sasvim odlučan za neizlazak na izbore. Naime, u stanju kad sve stranke i vodeći političari zagovaraju ili barem dopuštaju pobačaj, t.j. ubojstvo djeteta u majčinom trbuhu, davanje glasa bilo kojemu od njih bilo bi protivno Božjemu zakonu, koji zabranjuje ubojstvo.

Osim toga, vlastito nas izkustvo uči, da izborni pobjednici, bilo kojega političkog usmjerenja, ne poštuju volju naroda, premda se na nju pozivaju, pa donose zakone, kao što je na primjer zakon o porezu na nekretnine, po kojem će mnogi Hrvati vrlo lagano izgubiti vlastiti dom (možda su i zbog toga protiv pozdrava “za dom, spremni”), što je očiti primjer kako je demokracija samo maska za izvlaštenje i porobljavanje vlastitoga naroda.

Neizlazkom na izbore narod bi poručio svojim političkim vođama, da nije zadovoljan njihovom politikom, te bi tada i sami političari morati promisliti, kakve vriednosti promiču i čije zakone provode – Božje ili svoje ljudske.

Od biblijskih vremena do danas Božji izabranici su kušani, ali Bog ih ne napušta. Predavač vjeruje, da će malo stado Božjih izabranika u ovome svietu izmoliti proroka, koji će ga utvrditi, da i u današnje vrieme živi po Božjim zakonima.

Predavanje je izazvalo veliko zanimanje slušatelja, pa se nakon njega razvila razprava, koja je pokazala početnu zbunjenost, a onda i odobravanje i prihvaćanje iznesenih postavki i predavačevih osvjedočenja.Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci