nacija.hr

Prva u Hrvatskoj povijesti, transrodna kapelanica, Don Angelina

Među prvima koji je ukazao što Hrvatskoj, a i Crkvi donosi Istanbulska konvencija bio je naš brat u Kristu, don Anđelko Kaćunko. Tako se 14. travnja 2018. don Anđelko na svoj osebujan i originalan način na svom Facebook profilu pokazao što nas možda čeka zbog ratifikacije Istanbulske konvencije.

Tekst: don Anđelko Kaćunko

PRVI PLOD&ROD ‘ISTANBULSKE’ U ERHA

Sve vas srdačno pozdravljam. Ja sam od danas – tj. od povijesne “bratifikacije & sestrifikacije” IK u RH – prva u Hrvatskoj povijesti, transrodna kapelanica Don Angelina i molim vas da uvažite promjenu moga identiteta&identistrina te da ubuduće tako komunicirate sa mnom.

Sada sam, prema IK potpuno neovisna o vlasti biskupa kao i od utjecaja Pape – svakim svojim pokušajem bilo kakvoga nasilnog pritiska na mene oni mogu doći pod udar određenog paragrafa globalne Istanbulske konvencije, koja je čim stupi na snagu iznad Ustava RH i iznad Crkvenog Zakona u Erha.

Od danas – budući da više nisam ona bivša osoba koju obvezuju obećanja i zavjeti iz mračnoga prošlog stoljeća! – ja samostalno odlučujem kako ću živjeti. Sada imam punu slobodu izabrati partnera ili partnericu, mogu legalno vjenčati istospolne partnere, mogu raspolagati informacijama iz ispovijedi kako god želim, zatim moći ću lakše usvojiti dijete… itd.

Slutim da me čeka (za razliku od monotonije i dosade u starom životu) bezbroj zanimljivih avanturica u novom AjDi-ju, čemu se jaaaako veselim… i baš se osjećam nekako uzbuđeno… fensy & pinky… A to se posebno odnosi na mogućnosti osnivanja NOVE CRKVE, tj. prve TRANSRODNE ŽUPE a potom i TRANSRODNE BISKUPIJE u Hrvatskoj, jer će se sada broj transkatolica i transkatolika silno povećati odnosno oni će u punoj slobodi samo javno očitovati ono što su uvijek bili (ali zbog straha i nasilja transfobne zatucane hrvatske katolibanske javnosti čuvali su to svoje blago u sebi)! Hvala Bogu na tome daru – sada ćemo svi zajedno prodisati punim plućima i svim ostalim organima!

Budućnost pripada nama – Hrvatska je konačno ušla u NOVO DOBA!Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci