nacija.hr

Zašto kršćani ne sudjeluju u “minuti šutnje”?

Bog Izraelov strogo zabranjuje da Ga se slavi na način kako su pogani slavili svoje bogove.

Tekst: Elvis Duspara

Kada vidim neki pogani običaj unutar Crkve i na to se namrštim kao čin vidljivog neodobravanja onda čujem priče i objašnjenja kako je Crkva “mudro” odlučila taj običaj kristijanizirati?! Tada mi “mudre” glave objašnjavaju da je taj pogani običaj Crkva prihvatila i na taj način “pobijedila” po ne znam koji puta đavla?! Obično govornik kada kaže riječ Crkva onda mu se zacakle oči kao da govori o nekom mitskom biću ne računajući da Crkvu čine ljudi.

No, kakvo god bilo objašnjenje, slaviti Boga na način kako pogani slave svoje bogove je potpuno neprihvatljivo kršćanima. Recimo, blizu je Božić i nekima je glavni problem gdje pronaći jelku koju će okititi, a ne razmišljaju otkuda potiče taj običaj. Ja sam pronašao podatak da su skandinavski narodi za vrijeme zimskog solsticija htjeli udobrovoljiti Ištar tako da bi sjekli ljudima glave i onda te glave vješali na borove. Čisti sotonizam, zar ne? I što rade moderni kršćani? Nisu niti svjesni toga da to vješanje kuglice na jelku u svome korijenu ima spomen na rezanje glava i udobrovoljavanja Ištar. Čak se ljute ako im kažeš da se tvome Bogu ne sviđa to što čine. Inače, koliko je meni poznato Ištar ima mnogo imena: Izabela, Aštarte, Artemida, Dijana, Afrodita, Izis, Izida, Semiramida,… i voli kada je nazivaju “kraljicom neba”.

Riječ Božja u Ponovljenom Zakonu 12,29-31 jasno kaže: ”A kad Jahve, Bog tvoj, istrijebi narode na koje ideš da ih otjeraš s posjeda ispred sebe i kad ih otjeraš te se u njihovoj zemlji nastaniš, čuvaj se da ne padneš u zamku; ne pođi za njima pošto budu uništeni ispred tebe. Ne istražuj o njihovim bogovima i ne govori: ‘Kako su oni narodi štovali svoje bogove, tako ću i ja.’ Nemoj onako postupati prema Jahvi, Bogu svome. Tȁ Jahvi je zazorno i mrsko sve što su oni činili svojim bogovima. Čak su svoje sinove i kćeri spaljivali u čast svojim bogovima.”

Inače, ovih dana neki lijepe na svoj facebook profil sliku francuske zastave. Ta zastava je, koliko je meni poznato, prvi puta službeno proglašena 15. veljače 1794. za vrijeme Francuske masonske revolucije kada je ubijeno, deportirano ili protjerano iz Francuske na stotine tisuća nevinih ljudi uključujući i, opet koliko je meni poznato, 40.000 svećenika.

Naravno, uvažavam da je to službena zastava jedne države, ali kad smo već kod te zastave pogledajmo malo u tadašnju povijest i što se tada događalo. Onaj koji nije lijen, a tvrdi da voli Isusa Krista neka se malo raspita i pogleda koje su bile posljedice te masonske revolucije za vrijeme koje je ta zastava službeno proglašena.

Zajednički nazivnik te revolucije koja je veličala bezboštvo, nemoral, blud,… je mržnja na Isusa Krista. Glavno obilježje te antikristovske masonske revolucije je sekularizam. Za one koji ne znaju, sekularno znači odijeljeno od Boga, tj. suprostavljeno Bogu. Gledano očima prosječnog vjernika sekularizam znači ništa drugo nego ozakonjeni sotonizam.

Kad sam već spomenuo sotonizam, sekularisti su užasnuti kada netko drugi odsječe nekome glavu ali se zato kite zastavom koja je službeno proglašena onda kada je izmišljena giljotina?!

– Eh, ali Francuzi su sjekli glave tako profinjeno i moderno. Oni su to elegantno radili. Nisu oni sjekli glave onako krvoločno kao drugi narodi. Kada Francuzi sijeku glave onda je to događaj koji je odveo svijet u napredak. – sigurno u svojim polupanim glavama misle sekularisti ne razmišljajući da su Francuzi sjekli glave drugim Francuzima.

Inače, sekularistima smeta molitva Bogu Izraelovu na javnom mjestu. To ih uzrujava i tvrde da je vjera privatna stvar. S druge strane nameću svoju “molitvu” koja se zove “minuta šutnje”. U toj njihovoj “molitvi” oni traže od kršćana i svih ostalih da šute. A zašto oni imaju takvu “molitvu”? Pa, zato što oni vjeruju kada čovjek umre da odlazi u ništavilo i tom “minutom šutnje” oni se stapaju s ništavilom. Čisti religijski obred samo što je potpuno nepoznat kršćanima. Stvarno ne razumijem kršćane koji prihvaćaju taj pogani običaj i tako sudjeluju u sekularnom religijskom obredu.

Kada čujem da netko od sekularista traži da nekome odamo počast “minutom šutnje” istog trenutka započnem moliti Oče naš, i to ne u sebi, nego na glas. Oni neka šute, a ja ću moliti na glas. Ako molim u sebi, onda i dalje šutim i na taj način sudjelujem u tom poganom obredu slavljenja ništavila. E sad, jel’ zna biti neugodno moliti na glas Oče naš dok svi oko tebe šute? Zna biti, ali što da radim? Ja sam kršćanin i pripadam Isusu Kristu. Vjerujem da je moj Gospodin Isus Krist pobijedio smrt i da ćemo se o Uskrsnuću susresti sa svojim pokojnima koji su bili u Isusu Kristu.

I sada dolazimo do nečega zanimljivoga. U državi, gdje je valjda oko 90% onih koji tvrde da vjeruju u Isusa Krista, mene koji u takvim situacijama molim Oče naš, gledaju kao da im kvarim zabavu. U njihovim polupanim glavama ja ne poštujem te mrtve za koje oni odaju “počast”?! A jest im i počast to što šute. Pa, nisam ja neki tamo hrvatski biskup da šutim. Ja sam sol zemlje i svjetlo svijeta opran u Krvi Jaganjčevoj i ne pripadam ovome svijetu.

Znam, znam, ja radikal, ja fanatik, ja fundamentalist,… ali trebam li se ja dopasti Bogu Izraelovu ili ovima koji vjeruju u ništavilo?

Oni koji shvaćaju o čemu pričam neka sami sebe ispitaju da li će i ubuduće šutiti i na taj način se odricati Boga Izraelovog ili će javno svjedočiti da su kršćani tako što će moliti na glas.

Za sve one iz “naših” redova kojima bi moglo smetati što netko javno slavi Boga Izraelovog evo malo što kaže Isus Krist u Luki 19,36-40: ”I kuda bi on prolazio, prostirali bi po putu svoje haljine. A kad se već bio približio obronku Maslinske gore, sve ono mnoštvo učenika, puno radosti, poče iza glasa hvaliti Boga za sva silna djela što ih vidješe: “Blagoslovljen Kralj, Onaj koji dolazi u ime Gospodnje! Na nebu mir! Slava na visinama!” Nato mu neki farizeji iz mnoštva rekoše: “Učitelju, prekori svoje učenike.” On odgovori: “Kažem vam, ako ovi ušute, kamenje će vikati!”

Toliko o šutnjama, pa makar one trajale i minutu.Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci