nacija.hr

Katolička liječnica, dr. Anca-Maria Cernea, sudionica Sinode: Mnogi današnji biskupi nemaju hrabrosti suočiti se s medijima. Naši su zbog vjernosti Crkvi bili ubijani.

Predsjednica društva katoličkih liječnika Rumunjske, dr. Anca-Maria Cernea, iznosi iskustva i zapažanja sa Sinode na kojoj je održala važan govor.

Dr. Cernea iznosi tužnu činjenicu da mnogi današnji biskupi nemaju hrabrosti suočiti se s medijima u svojim zemljama i postavlja pitanje: “Čega se oni boje?” i daje odgovor, “Boje se biti napadnuti od medija.” “Naši biskupi bili su mučeni. Sedmorica od dvanaestorice su umrli u zatvoru.” “Biskup Bukurešta bio je ubijen u mučenju.” Danas na Zapadu jedino što se biskupima može dogoditi jest da budu napadnuti u medijima, stoga dr. Cernea pita: “Je li to tako strašno? Je li to tako teško podnijeti?”

Dr. Cernea je primjetila da su govor i argumenti na Sinodi, prema kojima danas obitelj pati zbog ekonomskih razloga, jako podsjećali na marksističke lekcije u komunističkim školama. Zato je dr. Cernea podsjetila na primjer svojih roditelja koji su kao politički zatvornici tijekom komunističke diktature doživjeli ekstremno siromaštvo i nisu se odrekli katoličke vjere i vjernosti jedno drugome.

Izvor: Church MilitantLoading…

Vezani članci