nacija.hr

Sinodski otac, nadbiskup Tomasz Bernard Peta, otvoreno: Sotonin dim prodire u Biskupsku sinodu

Sa bloga Traditio Ecclesiae prenosimo prijevod govora sinodskog oca nadbiskupa Astane, msgr. Tomasza Bernarda Pete:
(Rim) Govor nadbiskupa Astane, msgr. Tomasza Bernarda Pete koji kao sinodski otac zastupa Kazahstan na Biskupskoj sinodi održan je 10. listopada, ali zaslužuje da ga se dokumentira. Objavio ga je Voice of the Family. Kada je jučer nekim novinarima na Trgu svetog Petra podijeljen tiskani primjerak govora, jedan je smijući se rekao: ,,Njega (vatikanski glasnogovornik) Lombardi zacijelo nikada neće pozvati na konferenciju za tisak.
Govor nadbiskupa Pete zaslužuje da ga se u cijelosti objavi:
“Papa Pavao VI. rekao je 1972. godine:
‘Sotonin dim je kao kroz neku pukotinu prodro u Hram Božji.
Uvjeren sam da su to bile proročke riječi svetog pape, autora Humanae vitae. Tijekom prošlogodišnje Sinode ,,Sotonin dim pokušava prodrijeti u dvoranu Pavla VI.
Naime:
1. Kroz prijedlog da se one koji su rastavljeni i žive u novoj civilnoj vezi pripusti svetoj Pričesti.
2. Tvrdnju da je zajednički život veza koja sama po sebi može imati određenu vrijednost.
3. Pledoaje za homoseksualnost kao nešto što je navodno normalno.
Mnogi sinodski oci nisu ispravno razumjeli poziv pape Franje na otvorenu raspravu i iznijeli su ideje koje proturječe dvijetisućljetnoj Tradiciji Crkve koja je utemeljena na Božjoj riječi. Nažalost, zadah ovog ,,paklenog dima još se može osjetiti u nekim točkama dokumenta ,,Instrumentum laboris i također u govorima nekih sinodskih otaca ove godine.
Po mojem mišljenju glavna je zadaća Crkve uputiti na Evanđelje braka i obitelji, a to znači uputiti na nauk našega Otkupitelja. Nije dopušteno uništiti fundament, stijenu.
Neka Duh Sveti koji u Crkvi uvijek donosi pobjedu sve nas prosvijetli u traženju istinskog dobra za obitelj i za svijet.
Marijo, Majko Crkve, moli za nas!
+ Tomasz Peta
nadbiskup Astane (Kazahstan)Loading…

Vezani članci