nacija.hr

Domoljubna koalicija hrvatskog pada?!

Možda ove godine doživimo pa konačno nakon izbora “crveni” i “plavi” prestanu glumiti razjedinjene i spoje se u jednu jedinu boju – “ljubičastu”. Narod je ionako već ljubičast od njihovih “programa”.

Tekst: Elvis Duspara

Krenula predizborna kampanja i kao svaki put “baš su ovi izbori” odlučujući. Predsjednici vodećih stranaka nosaju nekakvu bilježnicu ispod pazuha u kojoj se nalazi “gospodarski program” koji će sve probleme riješiti dok si rek’o keks.

Narod naivan već kakav jest dijeli se na “njihove” i “naše”, uvjeren da baš “njegovi” imaju čarobne riječi za izvući Hrvatsku iz duhovne i materijalne krize. Sve skupa djeluje kao iz vica kada je došao političar u jedno selo:

– Napravit ćemo vam ceste! – viče političar.

– Bravo! – oduševljen narod.

– Napravit ćemo vam vodovod! – obećaje političar.

– Bravo! – narod sretan.

– Napravit ćemo vam školu!

Odjednom muk. Tišina. Nitko ništa ne odgovara.

– Ali, u selu nema djece. – tiho šapnu jedan.

– I djecu ćemo vam napraviti! – poentira političar.

I znate što, nije niti važno je li političar iz ovog vica “crveni” ili “plavi” jer se oni ionako nadopunjuju iz godine u godinu, od izbora do izbora. Nakon izbora, u selu iz vica, su ionako uskoro organizirali pedersku paradu, a svaka kuća je sebi nabavila po jednog ćuku. Koga zanima voda, cesta i ostale gluposti?

Inače, ako nešto kažeš protiv “plavih”, odmah te optuže da si udbaš. Kakav je to “desničar” za kojeg nitko ne kaže da je udbaš?! Taj ništ’ ne vrijedi. Tek kada počnu o tebi pričati da si udbaš, tada znaš da si postao cijenjeni “desničar”.

Uglavnom, gledam te “ankete” i prođe mi misao kako niti “crveni” niti “plavi” neće imati mogućnost sastaviti vladu pa možda ove godine doživimo da konačno nakon izbora “crveni” i “plavi” prestanu glumiti razjedinjene i spoje se u jednu jedinu boju – “ljubičastu”. Narod je ionako već ljubičast od njihovih “programa”.

Evo, gledam koja bi bila razlika između “crvenih” i “plavih” i koliko god se trudio ne mogu pronaći razliku. Vidim samo dva obraza jednog te istog lica.

Zakon o abortusu su “plavi” prepisali od “crvenih” iz 1978. godine. Kada su “crveni” došli na vlast taj zakon nisu dirali jer je ionako dio njihovog programa. I jednima i drugima je izgleda cilj ubiti što više Hrvata u utrobi majki.

Zakon o diskriminaciji su “plavi” donijeli 2009. godine. Time su otvorili vrata rodnoj ideologiji i cijelom nizu nemoralnih stvari koje će uslijediti. Kada je bilo glasovanje oko tog zakona, “crveni” su bili oduševljeni jer je to i njihov program.

– Ako moramo birati između Crkve i Europe, mi biramo Europu jer Europa nema alternativu. – rekao je tada jedan od vodećih “plavih”.

Jel’ on tada rekao da Crkva, tj. da Božje ima alternativu? Jest. Oko toga su se složili i “plavi” i “crveni”, a polupani narod je samo slegnuo ramenima na to. Biskupi su odvažno, kako to samo oni znaju, također slegnuli ramenima jer su i oni bili za ulazak u Europsku uniju.

Onda “plavi”, koji nemaju alternativu, donesu Zakon o ćirilici, a nakon njih dođu “crveni”, koji isto nemaju alternativu i sprovode taj zakon. I svi se čudom čude. “Plavi” se čude što “crveni” sprovode njihov zakon, “crveni” što se “plavi” bune, a narod je ionako stalno u čudu kako je preživio mjesec. Ok, jedino se, izgleda, biskupi ne čude jer znaju da je narod “glasovao po svojoj savjesti”.

Sad kad su i “crveni” počeli vikati “Hrvatska! Hrvatska!” pod sloganom Hrvatska raste postavlja se pitanje koja je razlika između njih i “plavih” iz Domoljubne koalicije?! Ako se “plavi” stvarno žele razlikovati od “crvenih” prvi korak bi trebao biti pokajanje i odricanje od sramotnih zakona koje su donijeli dok su bili na vlasti. Naravno, to podrazumijeva i poništavanje nemoralnih zakona koje su u međuvremenu donijeli “crveni”.

U suprotnom, neka se konačno i “crveni” i “plavi” ujedine pod sloganom Domoljubna koalicija hrvatskog pada. Miloradu Pupovcu bi moglo biti svejedno tko će “pobijediti” jer je on, makar se tako čini, pouzdani koalicijski partner svake vlasti?!

Za kraj, evo malo riječi za narod koji se odrekne Boga iz proroka Izaije 3,12: “Deran tlači narod moj i žene njime vladaju. O narode moj, vladaoci te tvoji zavode i raskapaju put kojim hodiš.”Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci