nacija.hr

Papa Franjo: Svi koji tijekom Svete godine milosrđa pristupe sakramentu Pomirenja kod svećenika Bratstva sv. Pija X., valjano i dopušteno primaju odrješenje od grijeha

Radio Vatikan je izvijestio da je papa Franjo u svome pismu  istaknuo da svi katolici koji tijekom Svete godine milosrđa pristupe sakramentu Pomirenja kod svećenika Bratstva sv. Pija X. (koje neki nazivaju lefebvreovcima), valjano i dopušteno primaju odrješenje od svojih grijeha.
Prenosimo dio papinog pisma:
Iz Vatikana, 1. rujna 2015.
Poštovanom bratu
nadbiskupu Rinu Fisichelli
predsjedavajućem papinskog vijeća
za promicanje nove evangelizacije
Činjenica da nam sada predstoji Izvanredna godina milosrđa, dopušta mi uzeti na razmatranje nekoliko točaka čije mi se spominjanje čini važnim kako bi proslava Svete godine za sve vjernike bila istinski trenutak susreta s Očevim milosrđem. Jer moja je želja da jubilej bude doživljaj Očeve blizine da se njegova nježnost može istodobno dosegnuti rukama kako bi vjera svih vjernika bila ojačana i tako svjedočanstvo bude sve djelotvornije.
 
[…] 
Zaključno promišljanje posvećujemo vjernicima koji iz različnih razloga posjećuju crkve o kojima skrbe svećenici Bratstva sv. Pija X. Ova jubilejska godina milosrđa nikoga ne isključuje. S različnih strana su me određena subraća u biskupstvu izvijestila o dobroj vjeri i dobroj sakramentalnoj praksi ovih vjernika, doduše povezanom s nelagodom da žive u pastoralno teškoj situaciji. Nadam se da će se u bliskoj budućnosti pronaći rješenja kako bi se ponovno uspostavilo potpuno jedinstvo sa svećenicima i poglavarima Bratstva. U međuvremenu, potaknut nužnošću, odgovoriti dobru ovih vjernika, određujem, svojom osobnom odlukom, da u međuvremenu oni koji tijekom Svete godine milosrđa pristupe sakramentu Pomirenja kod svećenika Bratstva sv. Pija X., valjano i dopušteno primaju odrješenje od svojih grijeha. 
 Loading…

Vezani članci