nacija.hr

Švicarskog biskupa Vitusa Huondera zbog citiranja Božje riječi napadaju liberalni teolozi i homoseksualni aktivisti

Pro-life stranica LifeSiteNews i katolički blogovi poput The Radical Catholic i The Eponymous Flower donose vijesti koje pokazuju koliko se u katoličkim teološkim krugovima proširila pobuna liberala protiv Božje objave i nauka Katoličke Crkve:

Nakon što je švicarski biskup Vitus Huonder javno citirao tekstove Levitskog zakonika u kojima Bog objavljuje što misli o grijehu homoseksualnosti, počeli su jaki napadi liberalnih teologa na biskupa.

Biskup je u svome govoru citirao sljedeće tesktove:

Ne lijegaj s muškarcem kako se liježe sa ženom! To bi bila grozota.” (Levitski zakonik 18,22)

Ako bi muškarac legao s muškarcem kao što se liježe sa ženom, obojica bi počinila odvratno djelo. Neka se smaknu i krv njihova neka padne na njih.” (Levitski zakonik 20,13)

Biskup Huonder je istaknuo da ovi citati očituju Božanski poredak i dovoljno govore kako se na homoseksualnost gleda iz perspektive katoličke vjere.

Predavanje biskupa Houndera možete poslušati ovdje.

Nakon što je biskup Huonder iznio autentičan katolički stav prema prakticiranju grijeha homoseksualnih odnosa, u sablažnjivu obranu i opravdavanje prakticiranja grijeha homoseksualnih odnosa stali su ultra-liberalni nadbiskup Hamburga, Stefan Heße i ultra-liberalni biskup Markus Büche.

Švicarska homoseksualna aktivistička skupina najavljuje kazneni progon biskupa Houndera pod suludom optužbom da je citiranjem biblijskih tekstova Levitskog zakonika biskup poticao na ubijanje homoseksualaca. Očito je će u nekom budućem vremenu neki pokušati zabraniti čitanja i citiranja Biblije.

U isto vrijeme, ultra-liberalni španjolski biskup Rafael Zornoza izazvao je gnušanje vjernih katolika izjavom da će dopustiti da transseksualna osoba bude kuma na krštenju djeteta.

Za više informacija vidi izvore: LifeSiteNews

The Radical Catholic

The Eponymous FlowerLoading…

Vezani članci