nacija.hr

Par vijesti o izgradnji nove Sodome

Blog Quo vadis Croatia prenosi informacije koje jasno pokazuju kamo katolike odvodi liberalna teologija, odbacivanje vjere u pouzdanost podataka objavljenih u Bibliji, te prihvaćanje pseudoznanosti evolucije. Kao što liberali vjeruju u pseudoznanstvenu ideju evolucije, tako pogrešno vjeruju da i moral evoluira. Kao što vidimo, njihov moral (d)evoluira u smijeru stvaranja nove Sodome.

Prenosimo sa bloga Quo vadis Croatia:

Zašto se onda čudimo?

U samo petnaest minuta surfanja po Internetu naišao sam na ove tri vijesti.

Prva

Dr. J. Patrick Hornbeck, voditelj katedre za teologiju na Fordham University, katoličkom sveučilištu pod upravljanjem Družbe Isusove, javno je objavio vjenčanje sa svojim dugogodišnjim homoseksualnim partnerom.

Zašto se onda čudimo što je Justice Kennedy, deklarirani katolik i vrhovni sudac u Americi, ne samo dao svoj odlučujući glas za legalizaciju istospolnog braka nego i obrazložio presudu.

Kako je moguće da djeca koja pohađaju katoličke škole, uključujući najbolja sveučilišta u SAD-u, smatraju homoseksualnost normalnom i podržavaju istospolni brak? Ta ista djeca postaju svećenici, teolozi, vjeroučitelji, odvjetnici, političari, sudci, novinari, itd.

Virus se samo širi. Eto, na San Francisco University, također Isusovačkom sveučilištu, odlučili su čak i javno proslaviti odluku Vrhovnog Suda (vidi ovdje). Bojim se da je bitka u Americi davno izgubljena.

Druga

Šest bogoslova, u generaciji koja ima samo deset kandidata, izbačeni su iz sjemeništa Maynooth u Irskoj jer su njihovi nadležni smatrali da su previše ‘konzervativni’.

Dobra vijest je da su na intervenciju biskupa bogoslovi vraćeni na studij, ali kako se to moglo dogoditi?

Kako? 2010 g. papa Benedikt XVI. naredio je apostolsku vizitaciju koja je zaključila da sustav irskih sjemeništa ima “određenu sklonost, ne dominantnu ali ipak prilično raširenu među svećenicima, redovnicima i laicima, prihvaćanja teološkog mišljenja koje je u suprotnosti s učenjem Crkve.

Zašto se onda čudimo rezultatima Irskog referenduma o istospolnom braku u dominantno katoličkoj zemlji?

Trećaradio-vatikan-homo

 

Ova vijest nam dolazi direktno iz Vatikana, odnosno iz redakcije Radio Vatikana.

Zašto se onda čudimo što njemački vjernici podupiru stajališta njihovih prelata, kada im ‘službeni’ medijski izvjestitelj iz Rima serviraju ovakve naslove?

Izvor: Quo vadis Croatia

Mons. Vincenzo Paglia, poznat po sumnjivim financijskim stvarima i istrazi koja se vodi u vezi toga (vidi ovdje), milosrdno izražava dobrodošlicu parovima koji prakticiraju smrtni grijeh homoseksualnih odnosa.

Blog Quo vadis Croatia prenosi:

vincenzio-paglia-600

Liberal Vincenzo Paglia

Homoseksualni parovi dobrodošli na svjetski susret obitelji!

Svatko je dobrodošao, nitko nije isključen“.

S tim je riječima mons. Vincenzo Paglia, predsjednik Papinskog vijeća za obitelj, odgovorio na pitanja novinara na tiskovnoj konferenciji povodom predstavljanja Osmog svjetskog susreta obitelji koji će se održavati između 22. i 27. rujna u Philadelphiji.

Na pitanje o prisutnosti odnosno odsutnosti homoseksualnih parova u Philadelphiji, monsignor je odgovorio:

Mi slijedimo do posljednjeg slova Instrumentum laboris sa Sinode. Svatko može doći, nitko nije isključen. A ako se netko osjeća isključenim, ja ću ostaviti 99 ovčica i otići po njega“.

Bliska veza” između okupljanja u SAD-u i Sinode, naveo je monsinjor Paglia “očito nije samo vremenska. Nadamo se da sastanak u Philadelphiji i Sinoda u listopadu doista može izgraditi crkveno i društveno vrijeme okarakterizirano obnovljenim naglasakom na obitelji. Mi na tome želimo raditi. Želimo Evanđelje milosrđa proglasiti u svim velikim gradovima svijeta, a prije svega u najsiromašnijim i marginaliziranim kvartovima.

Izvor: Quo vadis Croatia

Lifesitenews.com donosi vijest još tragičnijeg sadržaja:

Ultraliberalni kardinal Vincent Nichols dao potporu skupini “katolika” koji prakticiraju smrtni grijeh homoseksualnih odnosa. Skupinu predvodi bivši svećenik Martin Prendergas koji prakticira smrtni grijeh homoseksualnih odnosa sa svojim partnerom Julianom Filochowskim koji je bio čelna osoba Cafod-a, službene dobrotvorne organizacije biskupske konferencije.

Kardinal Nichols im je dao potporu u želji da sudjeluju u Gay pride paradi. Parada je od samih organizatora opisana kao “lesbian, gay, bisexual, trans, queer, questioning, intersex, non-binary, asexual, polysexual, genderqueer and gender variant”.

Izvor: Lifesitenews.com

 

 Loading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci