nacija.hr

Jesu li talijanski provokatori nacrtali kukasti križ na Poljudu? Domovina

Jesu li talijanski provokatori nacrtali kukasti križ na Poljudu?

U Italiji je preferencijalnim glasovanjem u Europski parlament izabrana Allesandra Mussolini, unuka fašiste Benita Mussolinija koja ne krije da je neofašist. Ona je kao takva dobila priliku da predstavlja Italiju u Europi, pa neki sumnjaju da je čin iscrtavanja kukastog križa na Poljudu zapravo bio čin podrške dijela talijanskih navijača svojoj reprezentaciji.

Tekst: Elvis Duspara

Vandalski čin iscrtavanja kukastog križa, koji se pojavio na travnjaku Poljuda na utakmici između Hrvatske i Italije su svi osudili. No, ono što čovjeku koji razmišlja svojom glavom nije jasno, zašto se s tim činom povezuje samo Hrvatska? Zašto su dežurni ljevičari odmah skočili na noge i odmah se obrušili na Hrvatsku čija je jedina krivica što se sporna utakmica igrala u hrvatskom Splitu?

Na stranu što je svima očito da se radi o provokaciji kojoj je cilj nanijeti štetu Hrvatskoj, mi nismo sigurni iz kojih krugova dolazi ta provokacija.

Dok ne završi istraga policije tko je i na koji način iscrtao kukasti križ na Poljudu, postavlja se pitanje od kuda spoznaje onima koji upiru prstom na neke “desničarske” elemente u Hrvatskoj? Imaju li oni neka saznanja o tom događaju i jesu li prijavili policiji ono što tvrde da znaju? Temeljno je pitanje tko ima koristi od iscrtavanja tog, inače, okultnog znaka na Poljudu?

Dalje, zašto bi se istraga zaustavila samo na Hrvatskoj?

Ponavljamo, utakmica se igrala između Hrvatske i Italije, pa nam nije jasno zašto se istraga ne bi proširila i na susjednu Italiju?

U Hrvatskoj ne postoji niti jedna registrirana fašistička stranka, a fašizam je stavljen izvan zakona tako da ne postoji mogućnost da bi netko tko se poziva na fašizam mogao se uopće kandidirati, a kamoli da bi bio izabran da predstavlja Hrvate. Razlog je vrlo jednostavan – Hrvati nisu fašisti!

Alessandra Mussolini (foto wikipedia)

Alessandra Mussolini unuka fašiste Benita Mussolinija

S druge strane, u Italiji je preferencijalnim glasovanjem u Europski parlament izabrana Allesandra Mussolini, unuka fašiste Benita Mussolinija koja ne krije da je neofašist. Iako je njen djed Mussolini bio fašist, a Hitler nacist, oba su se ujedinili pod kukasti križ. Allesandra Mussolini je kao neofašist dobila priliku da predstavlja Italiju u Europi, pa neki sumnjaju da je čin iscrtavanja kukastog križa na Poljudu zapravo bio čin podrške dijela talijanskih navijača svojoj reprezentaciji.

Umjesto što neki talijanski novinari prozivaju Hrvatsku, možda bi bolje bilo da od svoje Italije zahtijevaju da fašizam, kao svoj izvorni proizvod, osudi i stavi ga izvan zakona. Ovako ispada smiješna bilo kakva reakcija bilo iz Italije bilo iz Europe dok god Allesandra Mussolini izabrana voljom Talijana sjedi u Europskom parlamentu.

Benito Mussolini i Adolf Hitler su se ujedinili pod kukastim križem

Benito Mussolini i Adolf Hitler ujedinjeni pod kukastim križemLoading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci