nacija.hr

Katolici kreacionisti na konvenciji Američke geofizičke unije prezentirali dokaze o maloj starosti fosila dinosaura i brzom nastanku stijena

Na konvenciji Američke geofizičke unije (American Geophysical Union) u San Franciscu, kao službeni dio programa te ugledne znanstvene konvencije, 17. prosinca 2014. godine, uvršteno je i predavanje znanstvenika katolika kreacionista iz Kolbe centra za izučavanje Stvaranja (The Kolbe Center for the Study of Creation) s temom novih znanstvenih otkrića koja pokazuju da se starost fosila dinosaura, pronađenih u Sjevernoj Americi, Aziji i Europi, mjeri u tisućama godina, a nikako u milijunima godina koliko im pripisuju evolucionisti. Ta eksperimentalno potvrđena činjenica znači da i same stijene koje sadrže te fosile dinosaura nisu stare milijunima godina, već su također stare tek tisućama godina. Ova otkrića snažno upućuju na to da se globalni katastrofički Potop iz biblijske Knjige Postanka zaista dogodio, te upućuju na povijesnu pouzdanost biblijske kronologije.

 

Tekst: Ivan Rusarin

Ravnatelj katoličkog kreacionističkog Kolbe centra za izučavanje Stvaranja (The Kolbe Center for the Study of Creation), gosp. Hugh Owen, izvijestio nas je o jednom iznimnom prirodoznanstvenom događaju.

Na konvenciji Američke geofizičke unije (American Geophysical Union) u San Franciscu, kao službeni dio programa te ugledne znanstvene konvencije, 17. prosinca 2014. godine, uvršteno je i kreacionističko predavanje znanstvenika katolika kreacionista iz Kolbe centra za izučavanje Stvaranja s temom novih znanstvenih otkrića koja pokazuju da se starost fosila dinosaura, pronađenih u Sjevernoj Americi, Aziji i Europi, mjeri u tisućama godina, a nikako u milijunima godina koliko im pripisuju evolucionisti. Ta eksperimentalno potvrđena činjenica znači da i same stijene koje sadrže te fosile dinosaura nisu stare milijunima godina, već su također stare tek tisućama godina. Ova otkrića snažno upućuju na to da se globalni katastrofički Potop iz biblijske Knjige Postanka zaista dogodio, te upućuje na povijesnu pouzdanost biblijske kronologije.

O čemu su ovi katolici znanstvenici kreacionisti izvijestili znanstvenu zajednicu na ovoj, inače sekularno orijentiranoj, elitnoj znanstvenoj konvenciji Američke geofizičke unije (AGU)?

Oni su prezentirali rezultate eksperimentalnih istraživanja u kojima se provjeravala količina ugljika-14 (C-14) u fosilnim ostacima dinosaura. Kozmičke zrake u gornjim slojevima atmosfere  stalno pretvaraju izotope dušika – 14 (N-14) u ugljik – 14 (C-14). Ovaj ugljik sastavni je dio organizama živih bića kao i ostali izotopi ugljika. Kada organizam umre onda prestaje uključivanje C – 14, a stari C -14 koji se već nalazi u tijelima počinje propadati i pretvarati se natrag u N – 14. Zbog stope poluraspada C-14 od 5730 godina, ukoliko bi fosilni ostatak bio stariji od 200.000 godina, tada u njemu nikako ne bi moglo biti niti jednog atoma C-14. S obzirom da evolucionisti vjeruju da su fosili dinosaura stariji od 65 milijuna godina, niti jedan fosil dinosaura ne bi smio imati u sebi sadržan C-14, ukoliko je evolucionističko datiranje točno. Stoga, ukoliko bi fosili dinosaura zaista bili stari milijunima godina, kako vjeruju evolucionisti, nikako ih se ne bi moglo datirati C-14 metodama.

Ali, nova eksperimentalna istraživanja uzoraka fosila različitih vrsta dinosaura s tri kontinenta, nakon što je otklonjena svaka mogućnost kontaminacije, korištenjem AMS – Accelerated Mass Spectrometry metode (koja je suvremenija C-14 metoda), redovito su pokazivala da se starost fosila dinosaura mjeri samo u tisućama godina.

Gospodin Owen je posvjedočio da su na konvenciji imali odlične kontakte s mnogim znanstvenicima koji su posjetili njihovu prezentaciju o ovim zadivljujućim otkrićima.

Ovdje, na službenim stranicama konvencije Američke geofizičke unije možete vidjeti službeni sažetak predavanja znanstvenika katolika kreacionista na toj uglednoj znanstvenoj konvenciji, a na toj poveznici možete otvoriti u pdf-u i poster prezentacije koja je bila temelj ovoga katoličkog kreacionističkog predavanja:

https://agu.confex.com/agu/fm14/meetingapp.cgi#Paper/29800


IstaStarostDinosauraLjudiVukovaMamutaIIDrugihStvorenja

Znanstvenici katolici kreacionisti iz Kolbe centra za izučavanje Stvaranja već su 2012. godine imali priliku službeno izvijestiti znanstvenu zajednicu o maloj starosti fosila dinosaura na, također sekularnoj, znanstvenoj konfrenciji koju su u Singapuru zajednički organizirale Asia Oceania Geosciences Society (AOGS) i American Geophysical Union (AGU).

Ovdje možete vidjeti na službenom popisu predavanja AOGS-AGU konferencije to katoličko kreacionističko predavanje:

http://newgeology.us/BG02-A012%20Abstract.pdf

Ovdje možete vidjeti video snimku jednog dijela izlaganja katolika kreacionista na toj  AOGS-AGU konferenciji o maloj starosti fosila dinosaura: https://www.youtube.com/watch?v=QbdH3l1UjPQ

Ovi katolički kreacionistički znanstvenici podsjećaju da se prisutnost C-14 i krhkih biomolekula pronalazi u fosilima iz raznih dijelova geološkog zapisa, te da ta činjenica pobija, sada zastarjeli, evolucionistički geološki okvir iz 19.st. kojeg je zastupao i nametnuo pravnik Charles Lyell (dakle, ne geolog, već amater), a kojega je vjerno nasljedovao još jedan amater, Charles Darwin.

GeoloskiSlojeviNisuDugaVremenskaRazdoblja

Na ovoj slici možete vidjeti iz kojih su sve dubina geološkog stupa do sada iz fosila izvučeni dijelovi DNK koji mogu ostati očuvani samo tisućama godina, a nikako milijunima godina.

Znanstvenici iz Kolbe Centra zaključuju da je evolucionističko datiranje o milijunima godina smrti, deformacija i bolesti samo fantastika evolucionističke mitologije, te da novootkrivene činjenice „zahtijevaju novi geološki okvir koji će nesumnjivo biti usklađen sa svetom povijesti Knjige Postanka“. U tom smislu, podsjetili su i na tekst svetog padre Pia iz Pietrelcine koji je napisao da je između prvog čovjeka Adama i rođenja Spasitelja Isusa Krista prošlo četiri tisućljeća. Nova znanstvena otkrića vraćaju nas vjeri u točnost biblijske kronologije iz Knjige Postanka koju su nepokolebljivo držali oci i naučitelji Katoličke Crkve.

 Loading…

Vezani članci