nacija.hr

Kardinal Kasper brani Irsku odluku o istospolnom ‘braku’

Stravične posljedice irskog referenduma u korist istospolnog “braka,” ne samo za sekularni svijet, nego i za Katoličku Crkvu, već počinju dolaziti do izražaja

U intervju za talijanski list Corriere della Sera, jedan od vodećih kardinala koji je promovirao liberalnu agendu na Biskupskoj sinodi o obitelji, kardinal Walter Kasper, sada je jasno i glasno dao do znanja da Crkva treba posvetiti veću pažnju pitanju istospolnih parova.

Prema Kasperu, ovo pitanje je na posljednjoj Sinodi bilo “samo marginalna tema, ali sada mora postati središnja“.

Kasper je također branio rezultat Irskog referenduma rekavši kako “demokratska država ima dužnost poštivati volju naroda; i jasno je da, ako većina ljudi želi takve istospolne zajednice, država ima obvezu prepoznati takva prava.” On je također rekao da je irski referendum “simbol situacije u kojoj se nalazimo, ne samo u Europi, nego na cijelom Zapadu“. Te dodao kako je “postmoderna koncepcija – po kojoj je sve jednako – u suprotnosti s naukom Crkve “.

Kardinal Kasper je povezao događaj u Irskoj s naukom Katoličke Crkve rekavši da je sada Crkvi postalo još teže  objasniti drugima svoju moralnu poziciju po pitanju homoseksualnosti.

Moramo pronaći novi jezik“, rekao je Kasper. “Moramo prevladati [nepravednu] diskriminaciju, koja ima dugu tradiciju u našoj kulturi.“

Važno je, po njegovom mišljenju, poštivati one dugotrajne istospolne odnose, koji sadrže “elemente dobra“, iako Crkva ne može promijeniti svoj temeljni stav prema njima, jer su oni sami protivni nauku Evanđelja.

Mnogi promatrači su očekivali ovakvu javno potporu homoseksualnoj agendi od strane kardinala Kaspera, primijetivši da je “otvaranje” prema “ponovno vjenčanim” parovima bio samo prvi korak prema proširenju revolucionarnog plana, koji uključuje i odobrenje istospolnih odnosa.

www.quovadiscroatia.com

www.lifesitenews.comLoading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci