nacija.hr

Biskup Oster iz biskupije Passau: Ako sutra budemo imali žene na oltaru i blagoslivljali homoseksualce…

Današnje vrijeme zahtijeva hrabre i požrtvovne biskupe koji se ne libe suprostaviti se mišljenju svoje subraće u biskupstvu kad je u pitanju katolička vjera

Tekst: Robert Hrvatin

Biskup Stefan Oster iz Passaua u intervjuu s ,,Passauer Neue Presseupozorava na tendenciju podjele koja nema budućnosti. Posve je krivo misliti da će promjena držanja Crkve s obzirom teme o aktualnim problemima koje izazivaju negativne emocije prouzročiti pozitivnu promjenu: ,,Ako sutra budemo imali žene na oltaru, blagoslivljali homoseksualne parove, davali Pričest rastavljenima ponovno oženjenima, ako ukinemo celibat, liberaliziramo spolni moral, onda prekosutra neće biti jednog jedinog čovjeka u crkvi jer on više voli Isusa.Evanđelje je suprostavljeno duhu vremena.

O Obiteljskoj sinodi je Oster rekao da vidi malo mogućnosti promjene kod preljuba. On kod kolega biskupa ,,trenutačno ima dojam da oni svoje nade glede Obiteljske sinode smanjuju“. Prošle godine ,,prevladavao je optimistički ugođaj, no sada, mislim da ipak mnogi zamjećuju da sve nije tako jednostavno“. 

 Nakon ovakvih izjava ne čudi da godinu dana nakon ustoličenja i nakon početnog oduševljenja u nekim dijelovima biskupije razočaranje toliko veliko da uopće ne žele slušati ,,što dolazi iz Ordinarijata“. Nerijetko se čuju rečenice: ,,Sami ćemo raditi svoje stvari – ta mi smo narodna Crkva.” 

 Salezijanac Stefan Oster zaređen je za biskupa 24. svibnja 2014. godine.

Čini se da današnje vrijeme zahtijeva hrabre i požrtvovne biskupe koji se ne libe suprostaviti se mišljenju svoje subraće u biskupstvu kad je u pitanju katolička vjera.

Biskup Stefan Oster

Biskup Stefan Oster

http://tradikatolik.blogspot.com/2015/05/biskup-oster-iz-biskupije-passau-ako.html#comment-formLoading…

Komentiraj

Podjeli sa nama svoje mišljenje

Vezani članci