nacija.hr

Katolik paleontolog svjedoči: “Fosili ne daju dokaz evolucije, ako želite više napretka, držite znanstvene discipline podalje od evolucionističke mitologije!”

Katolik prirodoznanstvenik paleontolog, profesor paleontologije na talijanskom sveučilištu u Sieni, dr. Roberto Fondi, zanimljivo je posvjedočio kao profesionalni stručnjak za fosile: “Fosili ne daju dokaz evolucije, ako želite više napretka, držite znanstvene discipline podalje od evolucionističke mitologije!”

Dr. Roberto Fondi, o samim znanstvenim činjenicama paleontologije, kaže sljedeće:

“Možda ste iznenađeni saznanjem da temeljne pretpostavke na kojima je evolucionističko razmišljanje utemeljeno uopće nisu potvrđenje paleontologijom.

Prema ovim pretpostavkama, preci svih živih stvorenja, uključujući čovjeka, mogu se pratiti unazad do jedne stanice. Ovi preci predstavljeni su kao divovsko rodoslovno stablo s brojnim granama koje niču iz jednoga debla čije korijenje tome izravno u neživu tvar. Paleontologija uopće ne potvrđuje te pretpostavke.
Sve se biološke grupe, od bakterija i modrozelenih algi do čovjeka pojavljuju iznenada u fosilnom zapisu bez ikakvih karika između njih.
Teoriju evolucije se prezentira odraslima i poučava se mlade kao činjenicu, te da je gubitak vremena i smiješno preispitivati je.

Ne postoji stvarni dokaz. Postoji povijesna knjiga prošlosti, a to su stijene i fosilizirani ostaci u njima. Tako je na paleontolozima da čitaju tu knjigu i daju odgovor.

Činjenica da nakon gotovo dva stoljeća intenzivnog istraživanja, paleontološki dokaz za evolucionističku teoriju, ne samo da je rijedak već je i upitan. Poanta je – ukoliko se evolucija stvarno dogodila, dokazi bi morali biti jako obilni i neosporni. Muzeji bi bili preplavljenji fosilima koji jasno bilježe prijelaz između različitih bioloških grupa. Pa ipak, nema niti jednoga. Nadalje, nema naznaka da će se situacija promijeniti u budućnosti.

Ideja postupne evolucije čovjeka iz takvih stvorenja kao što su australopitečki majmuni potpuno je bez temelja i morala bi biti čvrsto odbačena. To nije najnedavnija karika u dugom lancu evolucije. On predstavlja tip ili takson koji je postojao bez ikakvih bitnijih promjena od njegove prve pojave.

Moj je zaključak da će više napretka biti učinjeno u biologiji i drugim znanstvenim disciplinama ako će ih se držati podalje od slijepih ulica evolucionističke mitologije.”

Tekst: Prof. dr. Roberto Fondi (paleontolog)

Video svjedočanstvo prof. dr. Roberta Fondija:Loading…

Vezani članci